Vágólapra másolva!
A Bianchi csapat korábbi tájékoztatásával ellentétben szennyezett infúziótól betegedett meg az idei Tour de France-on Jan Ullrich, a németek kerekessztárja. Felfüggesztette Marco Pantani tagságát csapata, a Mercatone Uno, minden bizonnyal meggyorsítva ezzel az olasz kerekessztár visszavonulását.

Az olasz istálló a verseny során csak annyit tett közzé, hogy a 29 éves olimpiai bajnok Ullrich enyhe gyomorfertőzést kapott. A titokzatoskodásnak az volt az oka, hogy nem akarták támadásra bátorítani a vetélytársakat.

"Valójában a nem tiszta fehérjekoncentrátum volt a gyengeségem oka, az egyik kezelés után 40 fokra felment a lázam. Ezért nem tudtam tartani a tempót Lance Armstronggal a L'Alpe d'Huez-i sorsdöntő hegyi szakaszon" - jelentette ki az ARD német televízióban az idén második, 1997-ben győztes Ullrich.

A kiemelt hegyi etapokon a versenyzők akár 8000 kalóriát is elégetnek, ezt a mennyiséget pedig nem tudják szokványos táplálkozással pótolni. Így az esti pihenők során infúziókkal próbálják elérni, hogy másnapra regenerálódjék a szervezetük.