Titokzatos könyvtárra bukkantak Magyarországon

Vágólapra másolva!
Egy urbexes fotós egy elhagyatottan álló könyvtárról tett közzé felvételeket a közösségi médiában. Azt egyelőre nem lehet tudni, pontosan hol készültek a fotók, pedig sokan szeretnék tudni.
Vágólapra másolva!

Egy különleges helyszínről kerültek fel felvételek az internetre, amely valahol Magyarországon található. A pontos cím nem ismert, de a felvétel felrobbantotta a közösségi oldalakat. 

Egy elhagyatott könyvtár és annak teljes berendezése látható a fotókon: a látvány pedig szívszorító.

A földön több száz, vagy ezernyi könyv van szétszórva. Könyvek és folyóiratok borítják a padlót, az ember szíve pedig összeszorul a látványtól.

Bár mindenki tisztában van azzal, hogy a posztoló nem mondhatja el, pontosan hol találta a helyet, sokan most mégis azt szerették volna, ha kivételt tesz.

Többen jelezték, hogy ebben az esetben talán nem lenne rossz, ha mégis nyilvánosságra kerülne az épület címe, hiszen ilyen mennyiségű könyv, újság, tankönyv és lexikon rengeteg embernek jelenthetne segítséget. Iskolák könyvtárai, idősek otthona, családok is örülnének a lehetőségnek.

A Promotions.hu cikke szerint egyelőre nem érkezett válasz arról, hogy a képek készítője hajlandó-e együttműködni valakivel, azonban az biztos, hogy tetemes mennyiségű és még teljesen használható könyv található meg ezen a helyszínen.

Az elhagyatottan álló könyvtárról készült felvételek:

Magyarországon más rejtélyes helyek is léteznek, amelyek a tudással, a tudománnyal hozhatók összefüggésbe. Az egyik ilyen a fokozottan védett Bátori-barlang, amely a Duna–Ipoly Nemzeti Parkban található, még közelebbről a főváros II. kerületében, egy közkedvelt kirándulóhelyen.

Az erdő közepén lévő föld alatti képződményből őslénytani és régészeti leletek kerültek elő, ráadásul itt egykoron egy remete is lakott, Báthory László. 

Majdnem 20 éven keresztül töltötte ezen a helyen a napjait, imádkozott, elmélkedett és magába fordult. Műfordítással foglalkozott, a Bibliát és a szentek életét ültette át magyar nyelvre. 

A barlang nyílása a Nagy-Hárs-hegy csúcsa alatt, a hegy észak-keleti oldalán található, hossza 360 méter. A belseje rémisztő, egy hosszú lépcsőn kell lemenni az aljába. Ma már szinte hihetetlen, hogy egykoron valaki lakhelyként használta. A Bejárati-terem 6–10 méter hosszú, 3–6 méter széles és magassága eléri a 8 métert.