Vágólapra másolva!
Egy közép- és egy élcsapat látogat Franciaországból Sopronba, illetve Pécsre a női kosárlabda Euroliga hetedik fordulójában.

Az MKB-Euroleasing Sopron nehéz időszakon van túl, hiszen a hétvégén elvesztette hazai veretlenségét: 11. NB I-es mérkőzésén Szegeden maradt alul 75-74-re. Ráadásul múlt szerdán az A csoport alsó fertályában tanyázó Krakówtól is kikapott Lengyelországban (78-66), 4/2-re rontva a mérlegét. A szerdai ellenfél a Mondeville lesz, amely 3/3-as győzelmi mutatónál tart, és esélyei ellen szól, hogy egy hónapja otthon 69-56-ra alulmaradt Székely Norbert együttesével szemben.

A B jelű hatosban jóval keményebb dió jut csütörtökön a magyar bajnok MiZo Pécsnek (3/3) a háromszoros Euroliga-győztes Bourges révén. A francia elitalakulat egyike a 18 csapatos mezőny két veretlen együttesének, ám a hazai pontvadászatban három kudarccal meglepetésre csak a negyedik helyen áll. Az itthon egyedül százszázalékos baranyaiak - akiknél továbbra is hiányzik a térdét fájlaló Béres Tímea - fennállásuk huszadik Euroliga-összecsapására készülnek a Bourges ellen.

Mindkét találkozó 18 órakor kezdődik.