Öntjük a pénzt az állami sportcsatornába

m4 sport, közvetítés
Vágólapra másolva!
A médiaszolgáltatási alap csak 2015-ben kicsivel több, mint 5,4 milliárd forintot költ az új sportcsatornára, az M4 Sportra. Ez egy évre vetítve csaknem évi 11 milliárdos működési költséget jelent, ami a 80 milliárdból gazdálkodó MTVA-nak is kemény tétel. 

Vobeczky Zoltán sportfőszerkesztő és csaknem 50 fős stábja az utóbbi hetekben megfeszített munkával készül, hogy az új sportcsatorna ne ragadjon be úgy a rajtnál, mint a nemzeti hírtévé. A csatorna vakadásokkal, azaz szimulált élő adásokkal készül a jövő heti bemutatkozására.

Az MTVA mindent bedobott az új sportcsatorna érdekében, és mit sem törődve a kaotikus közvetítési jogviszonyokkal, és az amúgy is telített sportcsatornapiaccal, egyből piacvezető szerepbe pozícionálja az M4 Sportot.

Piacvezető 5,4 milliárdból

A kábelszolgáltatók jelenleg nyolc sportcsatornát kínálnak, de közülük csak az M4 Sport tartozik a „must carry” kategóriába, azaz a csatornának minden kábelszolgáltatónál szerepelnie kell az alapcsomagban. A csatornakiosztásban már ott is van a közszolgálati adók között az egyelőre monoszkóppal jelentkező M4 Sport, amire a Nol.hu információi szerint 5411 millió forintot költ az MTVA.

Ömlik a pénz Forrás: Origo

Az új csatorna azzal lesz egyből versenyképes, hogy gyakorlatilag az összes valós nézettséget generáló sporteseményt ők fogják közvetíteni. A futball és kézilabda Bajnokok Ligája és NBI, a világversenyek, Eb-k, vébék, Forma1, és vélhetően az olimpia is ezen a csatornán lesz látható, és az M4 már indulása előtt leigazolt néhány sztárriport is, többek közt a legnépszerűbb riporter, Hajdú B. István is az MTVA-nál folytatja.

Hajdú B. István is az M4-nél Forrás: Origo

A csatorna hivatalos közleménye szerint a világeseményeken kívül az M4 Sport kiemelt feladatának tekinti az öt látványsport (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda és jégkorong) és 16 kiemelt sportág (asztalitenisz, atlétika, birkózás, evezés, cselgáncs, kajak-kenu, kerékpársport, korcsolyasport, ökölvívás, öttusa, röplabda, sportlövészet, tenisz, torna, úszás és a vívás) eseményeinek közvetítését.

Így jön majd ki, amit Vobeczky ígért, azaz hétköznaponként délután négytől, majd egész hétvégén folyamatosan élő közvetítések lesznek a csatornán.