Vágólapra másolva!
Noha a pályán semmi szenzációs nem történt a kilencedik szakaszban, a nézők mégis óriási üdvrivalgásban törtek ki a Philadelphia Phillies - New York Mets profi baseballmérkőzésen, miután tudomásukra jutott Oszama bin Laden halálhíre. Az "USA, USA" rigmust skandáló hazai drukkereket az ellenfél sztárja is megdicsérte.

A vasárnapi rangadón a philadlephiai Citizens Bank Parkban telt ház, 45 713 szurkoló figyelte az összecsapást, s amikor terjedni kezdett az al-Kaida terrorhálózat vezetőjének halálhíre, hirtelen mindenki mobiltelefonján ellenőrizte az információt, majd kisvártatva az egész stadion zúgott a "USA, USA" skandálástól.

"Nem szokásom a Phillies szurkolóit dicsérni, de erre egészen szenzációsan reagáltak" - méltatta a drukkereket David Wright, a Mets játékosa.


Terry Collinsnak, a Mets mesterének egyetlen fájdalma az volt, hogy együttesének csak a negyedik extraszakaszban sikerült kiharcolnia a győzelmet a négy és fél órás összecsapáson, így nem láthatták élőben Barack Obama elnök hivatalos bejelentését: "Ez egy nagyszerű nap az Egyesült Államoknak, és nagyon sajnálom, hogy nem végeztünk két órával korábban, hogy hamarabb ünnepeljünk."

Barack Obama vasárnap éjjel jelentette be, hogy az Egyesült Államok egy katonai műveletben végzett bin Ladennel a pakisztáni Abbotábádban.