Vágólapra másolva!
Egerszegi Krisztina egy nappal az ünnepség után kapta csak kézhez azt az írásos értesítést, amelyben a Magyar Olimpiai Bizottság irodája ismertette vele a NOB elnöki díj adományozásának idejét és helyét.

Az ötszörös egyéni olimpiai úszóbajnoknő ezt szerdán közleményben tudatta az MTI-vel azt követően, hogy nem vett részt a szombati díjátadáson.

"Több napilapban megjelent, hogy a MOB iroda, amely a díjátadó ünnepséget szervezte, minden elérhetőségemet felhasználva próbált értesíteni a Jacques Rogge NOB elnök úr által nekem átadásra szánt elnöki különdíj adományozásának idejéről és helyéről. Ezzel szemben az írásos értesítést egy nappal az ünnepség után kaptam csak kézhez. A Schmitt Pál elnök úr által említett három telefonszám közül kettőn már hosszú évek óta nem vagyok elérhető, a harmadik számon pedig nem érkezett megkeresés. Más ügyben pedig ha fontos volt, a férjem telefonszámán eddig mindig elértek..."

A MOB kedden tudatta, hogy Schmitt Pál hétfőn levelet írt Egerszegi Krisztinának, amelyben a kitüntetés átvételére két lehetőséget kínált fel neki. Vagy a MOB decemberi közgyűlésén tőle mint a NOB tagjától vehetné át a díjat, vagy személyesen kíséri el Lausanne-ba Egerszegi Krisztinát, hogy ott Jacques Rogge NOB-elnök adja át neki a kitüntetést. A MOB hangsúlyozta, hogy "a Magyar Olimpiai Bizottság vezetői és munkatársai minden tőlük telhetőt megtettek - nem csupán a meghívók kipostázásánál és a meghívottak értesítésénél, de akkor is, amikor a kitüntetések felterjesztése volt soron".

"A díjátadás előtti nyilvános bejelentések sem jutottak el hozzám, sőt utólag megkérdezve az ismeretségi körömben sem hallottak-tudtak róla" - írta Egerszegi Krisztina, majd így folytatta: "Az elnök úr levelét megelőzte az én levelem, amit neki írtam, melyben értetlenségemnek adtam hangot a történtek miatt. Ő a válaszlevelében ajánlotta fel az újságokban is megjelent utólagos díjátadással kapcsolatos lehetőségeket."

Álláspontja közzétételével a maga részéről a NOB elnöki különdíjjal kapcsolatos ügyet lezártnak tekinti - zárja közleményét az olimpiai bajnoknő.

Szombaton a Nemzeti Színházban Jacques Rogge NOB elnöki díjat adományozott Kárpáti György vízilabdázónak, Kulcsár Győző párbajtőrőzőnek, Fábiánné Rozsnyói Katalin kajak-kenu edzőnek és Egerszegi Krisztina úszónak, aki nem volt jelen az ünnepségen.

Egy páratlan pályafutásjavascript:open_doc('http://origo.hu/player/index.html?video=http://ondemand.video.t-online.hu/origo/sport/olimpia/egerszegi_krisztina.wmv&tipus=teve&adatok=Egerszegi Krisztina',560,495);