Az egyiptomiak Szalahhal és egy 45 éves kapussal mennek a vb-re

Mohamed Szalah, egyiptom
Mohamed Szalah játéka kulcsfontosságú az egyiptomi csapatnak
Vágólapra másolva!
Vélhetőleg nagyon bízik sztárja, Mohamed Szalah felépülésében az egyiptomi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki végleges, 23-as keretébe mindössze két csatárt jelölt az oroszországi világbajnokságra, s ezek egyike a Liverpool futballistája.
Vágólapra másolva!

A Premier League legutóbbi szezonjának legjobbjává választott támadó május végén, a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-döntőben szenvedett vállsérülést. A meccs utáni napokban erősen kérdéses volt, hogy felépül-e a vb-re, ám az egyiptomi szövetség elnöke már a múlt héten jelezte, hogy az orvosok szerint három hétnél nem vesz több időt igénybe a teljes gyógyulás,

a csatár már a nemzeti csapat első meccsén ott lesz a pályán.

Mohamed Szalah játéka kulcsfontosságú az egyiptomi csapatnak Forrás: NurPhoto/Ahmed Awaad/NurPhoto/Ahmed Awaad

Hector Cúper szakvezető szintén jelölte keretébe Esszam El-Hadarj kapust.

A 45 éves hálóőr a vb-k történetének legidősebb pályára lépő játékosa lehet, amennyiben lehetőséget kap majd a kapitánytól.

Az egyiptomi válogatott az oroszországi világbajnokságon az uruguayi, a házigazda orosz és a szaúdi együttessel találkozik az A csoportban. Első meccsét 15-én vívja majd Uruguay ellen.

A 23 fős egyiptomi keret:


kapusok: Serif Ekramj (al-Ahli), Esszam El-Hadarj (al-Taavoun), Mohamed El-Senavj (al-Ahli)


hátvédek: Mohamed Abdel-Safj (al-Fateh), Ajman Asraf (al-Ahli), Ahmed Elmohamadj (Aston Villa), Ahmed Faszj (al-Ahli), Omar Gaber (Los Angels FC), Ali Gabr (West Bromwich Albion), Mahmoud Hamdj (Zamalek), Ahmed Hegazi (West Bromwich Albion), Szaad Szamir (al-Ahli)


középpályások: Mohamed Elneny (Arsenal), Abdallah Szaid (KuPS), Mahmoud Sikabala (al-Raed), Ramadan Sobhi (Stoke City), Tarek Hamed (Zamalek), Mahmoud Kahraba (al-Ittihad), Amr Varda (Atromitosz), Szam Morszj (Wigan Athletic), Mahmoud Hasszan (Kasimpasa)


támadók: Mohamed Szalah (Liverpool), Marvan Mohszen (al-Ahli)