Lochte: Hiányozni fog Phelps

Vágólapra másolva!
A 200 méteres vegyesúszásban ezüstérmet nyert Ryan Lochte nagyon sajnálja Michael Phelps visszavonulását, és 27 évesen, azaz péntektől már nem akar olyan keményen edzeni, mint eddig.
Vágólapra másolva!

"Minden verseny, minden olimpia előtt úgy érzem, hogy nyerni tudok, most is arra gondoltam, hogy ez az én olimpián lesz" - nyilatkozta a csütörtök esti döntő után Lochte, aki eddig Londonban két aranyat, két ezüstöt és egy bronzot gyűjtött be.

"Voltak jobb és rosszabb pillanatok is, de az eddigi eredményeim alapján sikeresnek tartom a mostani játékokat" - folytatta az amerikai úszó, aki régóta nagy csatákat vív Michael Phelpsszel, igaz, ebbe többször is beleszólt Cseh László, aki kétszer is megelőzte Lochtet Pekingben.

"Nehéz ennyi számban indulni, fáradt vagyok, de éppen azért edzettem négy éven át, hogy jól bírjam a strapát Londonban. Minden számban aranyérmet szerettem volna nyerni, igyekszem majd a most elkövetett hibáimat kiküszöbölni a következő olimpián" - fogalmazott Lochte, hozzátéve, hogy nagyon sajnálja barátja, Michael Phelps visszavonulását. "Ő a legnagyszerűbb versenyző, aki ellen valaha is úsztam, fantasztikus csatákat vívtunk, immáron nyolc éve. Hiányozni fog."

Lochte reméli, hogy lesz még egy olyan riválisa, mint Phelps, utóbbinak van is egy tippje, hogy ki lesz az: a dél-afrikai Chad le Clos, aki 200 pillangón legyőzte őt Londonban.

Forrás: AFP/Antony Dickinson

Phelps hozzátette: Lochte nagyon sokat javult az utóbbi négy évben. "Örülök, hogy Ryan személyében egy olyan ellenfelem volt, aki nagyon sokszor hozzájárult ahhoz, hogy a legtöbbet ki tudjam hozni magamból."

A pénteken a 27. születésnapját ünneplő Lochte azt mondja, hogy mostantól kicsit visszavesz a kemény felkészülésből "Másképpen fogok edzeni, nem fogok olyan brutális edzésmunkát elvégezni, mint eddig, az én testem is érzi már, hogy nem tartozom a legfiatalabbak közé. Eljött az idő, hogy változtassak."