Balogh helyett Pálffy a nőikézi-csapatban

Vágólapra másolva!
Pálffy Zsuzsanna került Balogh Beatrix helyére az augusztus 13-án kezdődő athéni olimpiára készülő magyar női kézilabda-válogatottban.
Vágólapra másolva!

A döntéssel kapcsolatban Mocsai Lajos szövetségi kapitány vasárnap, a Tatai Edzőtáborban tartott ötkarikás csapatbúcsúztató előtt beszélgetett el az érintettekkel. Azért kellett változtatni, mert a jobbszélső Lovász Zsuzsanna térde nincs százszázalékos állapotban, a tartalékjának jelölt Balogh pedig - mivel öt hónapja szült - nem került megfelelő formába. Ezért aztán Mocsai úgy határozott, hogy egy teljesen egészséges játékos, a tapasztalt Pálffy kezdheti meg a kerettel a felkészülés utolsó szakaszát, amely hétfőn indul Hévízen.

"Megköszöntem Balogh munkáját. Sajnos az idő szorításában cserélni kellett, mert az újabb komolyabb sérüléstől tartó, s emiatt lelki gátlásokkal küszködő Lovász mellé olyan játékos kell, akinek semmi gondja nincs, bármikor bevethető" - mondta Mocsai Lajos. Pálffy eddig végig edzésben volt klubjával, a Dunaferrel.

Mivel Athénba 15-en utazhatnak, és jelenleg 16 fő alkotja a csapatot, a szövetségi kapitány - a keretszűkítés után - ismét döntéshelyzetbe kényszerül. Arról, hogy ki lesz az egyetlen kimaradó - valószínűleg valamelyik védekező specialista -, a világbajnok franciák elleni csütörtöki barátságos mérkőzést követően határoz.