A NOB-elnök elégedett Athénnal

Vágólapra másolva!
"Athén készen áll arra, hogy sikeres játékokat rendezzen" - jelentette ki Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke a görög fővárosba érkezésekor.
Vágólapra másolva!

"A NOB mindig is bizalmáról biztosította a görögöket. Tudtuk, hogy a kormány és a szervezők ígéretei realitássá válnak, és ez így is lett. Elégedett vagyok, mert úgy látom, hogy sikeres játékokra kerül sor" - fogalmazott Rogge.

Az elnök, aki sportolóként, csapatvezetőként, illetve NOB-tagként összesen 16 olimpián vett részt, a versenyzők és szakvezetők otthonául szolgáló faluban fog lakni.

A szigorú biztonsági intézkedések kapcsán a görög kormány erőfeszítéseit méltatta, hangsúlyozva, hogy e tekintetben "mindent megtett, ami emberileg lehetséges". Ehhez még hozzátette, úgy véli, hogy az elővigyázatossággal járó kellemetlenségek nem fogják elrontani a sportolók és a szurkolók örömét.

Zsanna Angelopulosz-Daszkalaki, a szervezőbizottság elnöke azzal fogadta Rogge-ot a repülőtéren, hogy több év kemény munkája után mindennel elkészültek, az önkéntesek lelkesek, a versenyek lebonyolítását végző csapat bevetésre vár.

A görög illetékesek az előkészületek vontatottsága miatt az elmúlt években nem egyszer kaptak figyelmeztetést a NOB részéről, így most nyilván örömmel nyugtázzák, hogy a versenyhelyszínek elkészültek, s már "csak" a rendezés nehézségeivel kell megbirkózniuk.