Hősként fogadták a kiesett albán focistákat

Románia-Albánia, UEFA Euro 2016, labdarúgás, Európa-bajnokság, FranciaországRomania v Albania - Group A: UEFA Euro 2016 Football Soccer Euro 2016 European Football Championship Lyon FeedRouted_Europe during the UEFA EURO 2016 Group A match between Romania
LYON, FRANCE - JUNE 19: An Albania supporter looks on during the UEFA EURO 2016 Group A match between Romania and Albania at Stade des Lumieres on June 19, 2016 in Lyon, France. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Vörös szőnyeggel fogadták csütörtökön Tiranában a hazatérő albán labdarúgó-válogatottat, amely története első Európa-bajnoki szereplését csoportharmadikként zárta a franciaországi kontinensviadalon.
Vágólapra másolva!

Az albánok egy győzelemmel és két vereséggel a házigazda francia és a svájci válogatott mögött, a román együttest megelőzve fejezték be az Eb-t az A csoport harmadik helyén. A négy legjobb harmadik továbbjutott a nyolcaddöntő, Albánia azonban negatív gólkülönbségének köszönhetően a két kieső egyike lett.

A labdarúgókat Edi Rama miniszterelnök a tiranai reptéren fogadta, ezt követően egy nyitott tetejű buszra ültek, s egy szurkolói zónában a drukkerekkel találkoztak a csapat tagjai.

Kiestek, de hősök lettek Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Clive Brunskill

Az albán kormány úgy döntött, hogy a csapat összesen egymillió euró jutalmat kap, és a játékosok meg fogják kapni Tirana jelképes kulcsait, valamint diplomata-útleveleket fognak igényelni számukra, kiemelve, hogy ők Albánia nem hivatalos nagykövetei.