A magyar csapat a leggólerősebb az Eb-n

Magyar Válogatott EB Foci Lyon Dzsudzsák Balázs A Magyar Válogatott 3-3-as döntetlent ért el Portugália ellen a 2016-os Európa Bajnokság csoportkörének utolsó mérkőzésén Lyonban
A Magyar Válogatott 3-3-as döntetlent ért el Portugália ellen a 2016-os Európa Bajnokság csoportkörének utolsó mérkőzésén Lyonban
Vágólapra másolva!
Elég gyenge az Eb eddigi góltermése, de a magyar válogatottnak e tekintetben tiszta a lelkiismerete, egyetlen csapat sem szerzett nála többet. A klubok versenyében a Real vezet.
Vágólapra másolva!

Mindössze két válogatott van az Európa-bajnokságon, amely meccsenként átlagosan két gólt szerzett a csoportkörben: a magyar és a walesi.

Dzsudzsák megtette a magáét, két góljánál csak Alvaro Morata és Gareth Bale szerzett többet eggyel Fotó: Polyák Attila - Origo


A két hatgólos csapattól alaposan le vannak maradva a nagy futballnemzetek, a legközelebb még a horvátok és a spanyolok állnak meccsenként 1,6 góllal.

Kicsit lapos volt a csoportkör

A meccsenkénti átlag egyébként kimondottan gyenge, dacára a hatgólos szerdai magyar-portugál találkozónak. Eddig 69 gól esett, ez mérkőzésenként 1,92, nem sokkal múlja felül az eddigi mélypontnak számító 1992-es Eb-csoportkör mutatóját (1,75).

Sokatmondó, hogy a legutóbbi olyan nagy eseményen, ahol 24 résztvevő volt, 93 gólt láthattak a nézők a csoportkörben, bár az világbajnokság volt, még 1994-ben.

A végén kell figyelni

A 46. és a 60. perc között született a legtöbb, 15 gól, a legkevesebb (5) pedig az első negyedórában. Ha azonban a hosszabbításokat is odaszámoljuk, akkor a hajrá a legszórakoztatóbb időszak, a 76-90. percben ugyanis 13, míg a 90. után 7 gól született.

A klubok versenyében a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid vezet hat góllal.

Második helyen a Fenerbahce, az Inter, a Juventus és a Bursaspor áll 3-3 góllal - utóbbi főként Dzsudzsák Balázs két találatának köszönheti az második helyezést.