Vágólapra másolva!
Fatboy Slim, a Massive Attack, Armin van Buuren és David Guetta után újabb világsztárok részvétele vált biztossá a Balaton Sound Fesztiválon. Már biztosra vehető, hogy Zamárdi szabadstrandján július 10-13 között ott lesz még a B-52's, Richie Hawtin, Mylo és Nicola Conte is.
Vágólapra másolva!

A B52's a világ rgyik legbulisabb csapata, olyan klasszikus slágerekkel a hátuk mögött, mint a Love shack, vagy a Flinstones családról készült film címadó dala. A zenekar hosszú kihagyás után nemrég állt össze, új albumot adott ki idén áprilisban, és most először lép fel Magyarországon.

Sokak örömére az elektronikus zene egyik korszakalkotó figuráját, Richie Hawtint is köszönthetjük, aki a detroiti techno és a berlini minimál legnevesebb népszerűsítője.

Aztán találkozhatunk az olasz nujazz doyenjével, Nicola Contéval, aki a kora délutáni órákban kedvenc lemezeit mutatja be, majd később élő zenekarával is előrukkol. Az osztrák G-Stone istálló producere, Urbs ezúttal a délutáni időszak aláfestő zenéit válogatja a strandolók számára.

A dance-aréna színpadán itt lesz a japán-amerikai proghouser, Satoshi Tomiie, illetve az elektropopsztár Mylo. Játszik még Jimi Tenor, a finn hangmágus, korunk egyik legizgalmasabb zenésze, aki arcátlan módon vegyíti az afro, a dzsessz, technó és a pop elemeit, valamint Krafty Kuts, a breakbeat-történelem egyik mérföldköve is.

Ugyancsak a fesztivál vendége lesz a belga Dirk Swartenbroekx, aki kedvenc színésze nevét felvéve Steve Buscemi néven került a köztudatba, és leginkább a dzsesszt és az elektronikus zenét szereti keverni.

A számos elektronika-központú produkció mellett a pörgős mexikói rockzenekar, a Los De Abajo a punk, a ska és a latin-folk határmezsgyéjéről szállít igazán vérforraló dallamokat, míg a két olasz úr koktélkölteménye, a Gabin ízléses soul-, funk- és dzsesszmuzsikák keverékét tárja elénk.

B-52's: Love Shack

Jön még egy orosz-balkán-roma-ska mixtúra Ausztriából, jelesül a Russkaja, mely egy igazi koncertzenekar, hogy mást ne mondjunk, évi kétszáz bulit nyom Amszterdamtól Isztambulig.

Hosszas egyeztetések után a szervezők úgy döntöttek, két hazai csapatot hívnak meg a Balaton Sound Nagyszínpadára: a Quimby és a Zagar örömmel fogadta a felkérést, akárcsak az a közel ötven magyar zenekar és dj, akik a fesztivál többi helyszínén szerepelnek majd.

party.[origo].hu

Mylo: In My Arms