Senki földje lesz a Balatonból

Vágólapra másolva!
Az idei No Man's Land fesztivált a szokásos helyszíntől eltérően egy Balaton-parti strandon rendezik meg. Az új helyhez illően a rendezvény arculata is módosul, így aztán az eddigiekben a fellépések gerincét adó elektronikus zene mellett az élőzenés produkciókra is nagyobb hangsúlyt fektetnek.
Vágólapra másolva!

Idén július 23-tól 27-ig immár negyedik alkalommal szervezik meg a No Man's Land Fesztivált. A tavalyi évhez hasonlóan ismét három színpaddal várják a látogatókat.

A rendezvény pontos helyszínének nyilvánosságra hozataláig még egy rövid ideig várni kell. A szervezők annyit elárultak, hogy a Balaton nyugati oldalán egy kempinget találtak ideális helyszínnek.

Az egykor inkább psy-trance fesztiválként ismert No Man's Land repertoárja kibővül, progresszív, electro és minimál stílusok előadóival is találkozhat a partyjáró közönség a line-upban.

Az első színpadon az elektronikus zene nagyágyúi készülnek a legjobbakkal, live act és dj kategóriában.

Live acttel lép fel a berlini minimal techno/house Der Dritte Raum duója, a psy-trance vonalat erősíti az izraeli Bliss, az argentin Frantic Noisel és Megalopsy, a dél-afrikai Headroom és a német Klopfgeister is.

Emellett progresszív techno-house-minimal vonalon dj-ként fellép a Space DJ'z egyik fele, Ben Long, a német Bjoern Mandry, Steven-M, Fabio Gianelli és Harada is.

Az alternatív színpadon a hazai underground kultikus zenekarai lépnek fel, így ott lesz a The Carbonfools, az Irie Maffia, a Balkan Fanatik, a Korai Öröm, a Colorstar és a Turbopauza is.

Minden este különböző stílusú zenékre táncolhat a közönség, így a Lova Alliance reggae-estje, a Hairy diszkója, illetve hiphop és breakbeat-tematikájú éjszakák szórakoztatják a partyzókat.

A fesztivál zenei palettáját egy külön etno színpaddal is bővítik, ahol a külföldön is méltán híres magyar világzene képviselői szórakoztatják majd a közönséget.

Az elmúlt évek hagyományát képezte, hogy nemzetközi zsonglőrfesztivált is itt rendezték meg, most itt találkozhatunk majd workshopokkal, és a mostani rendezvény kulturális sokszínűségét performanszok színesítik.

A jegyár a tavalyihoz hasonló módon alakul, vagyis nem kell lényeges drágulásra számítani. A szervezők az eddigiektől eltérően a hétvégi és kétnapos mellett a napijegyek árusítását is megkezdik.

party.[origo].hu

A 2005-ös fesztivál előzetese