A sógoroknál előbb indul a nyár

Vágólapra másolva!
Május végén gigantikus rendezvénnyel kezdi a nyári fesztiválok sorát a wieseni Urban Art Forms Festival. A hétvégi rendezvényen az elektronikus tánczene nagyágyúi lépnek fel, négy színpadon .
Vágólapra másolva!

Az eredetileg havonta megrendezett Urban Art Forms klubest az elmúlt három év során vált megarendezvénnyé. A május 29. és 31. közötti nyárköszöntő fesztivál célja nem csak a dance-színtér sztárjainak felléptetése, hanem egyúttal feltörekvő tehetségek bemutatása. A szervezők emellett nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az audiovizuális élmény fokozása végett az élő fellépéseket és dj-szetteket profi vj-k látványos vetítései kísérjék.

A Nagyszínpadon fellép a house-bomba-gyáros Groove Armada egy hamisítatlan seggrázós dj-szettel, aztán élőben zúz a színpadon a francia elektro-house új üdvöskéje, a Digitalism, no meg a német minimálprojekt, a 2 Raumwohnung is.

A popdiszkós LCD Soundsystem duó egyik fele, Pat Mahoney ezúttal a lemezjátszók mögül szórakoztatja a népet, míg az izlandi Gus Gus élőben lép fel. Bár stílusának külön színpadot szenteltek, a tört ütemek elismert dj/producere, Pendulum is a nagyszínpadon kapott helyet. Ha már itt tartunk, a drumandbass-színpad húzónevei: Roni Size, Ed Rush & Optical és Shy FX.

A psytrance-arénában a május elején Magyarországra látogató Astrix, Skazi, a Future Prophecies és az Astral Projection is fellép. Az Afterparty-színpadon többek közt Sebastian Leger és Guy Gerber szolgáltatja a chillout-hangulathoz illő zenéket.

A kétnapos fesztiváljegy hetvenkilenc euróért váltható, míg a napijegyek darabjáért negyvennégy eurót kérnek. Bármelyiket is válasszuk, érdemes elővételben minél hamarabb megrendelni, mert az elmúlt évek tapasztalatai alapján a jegyek hamar elfogynak.

party.[origo].hu

Panacea a tavalyi Urban Art Formson