Vágólapra másolva!
Közel négy év telt el a debütáló nagylemez, az I Com megjelenése óta, és Miss Kittin zenéje csak egyre okosabb, mondhatni esztétikusabb lett. Az új anyagra érezhetően hatott Párizs minden közhely ellenére egyedi atmoszférája, ahova időközben Berlinből tette át székhelyét a kortárs elektronika legmenőbb udvarhölgye. A mindenféle divatos stílusjegyet ezúttal arra használta fel Miss Kittin, hogy elűzze a fejében csüngő denevéreket.
Vágólapra másolva!

Az énekesnő, dj, producer és dalszerző Caroline Hervé-ról nem sokan gondolták volna, hogy inkább az auditív művészetben fog karriert befutni: fiatal korában vizuális művészetekhez kötödő tanulmányokat folytatott.

22 éves korában ismerkedik meg az elektronikus zenével, azóta pörgeti a lemezeket, saját bevallása szerint manapság is ez a kedvenc időtöltése.

A dj Hell igazgatta International DJ Gigolo-hoz szerződik és 2001-ben jelenik meg The Hackerrel közös albuma, melyen jónéhány nóta (1982, Frank Sinatra) az akkor éledező electroclash klubhimnuszává válik.

További együttműködésekben is részt vesz a partyszcéna ászaival. Olyan dalokat köszönhetünk ennek, mint Felix da Housecat Silver Screen (Shower Scene), Golden Boy Rippin Kittin, Sven Vath Je T'aime és T. Raumschmiere The Game Is Not Over.

2002-ben egy techno-válogatást ad ki, majd pedig 2004-ben jelenik meg hivatalos szólóalbuma I Com címen. House, punk, dub, electro, pop, csak néhány stílus, ami oly egyedivé tette a hangzását. Sokkal kísérletezőbb, mint azt tőle megszokták.

Két évig bütykölt új lemezén, és immár négy év telt el az előző szólóalbuma óta. A Batbox saját független kiadójánál, a Nobody's Bizzness-nél jött ki.

"Batbox az én megváltásom" - vallja Kittin. "Hagyom, hogy a denevérek kirepüljenek a fejemből. Búcsút mondtam a régi szellemeknek, hadd szüntesse meg a fény az árnyékokat és harcoljon a sötétséggel. Mintha egy új ablakot nyitnék az érzékelésemben - nem a szememmel, hanem a megérzéseimmel, ahogy a denevérek és macskák is teszik".

Miss Kittin: Batbox, Nobody´s Bizzness, 2008

Miss Kittin - Kittin is High

party.[origo].hu