Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Toni Kroos, a Real Madrid ötszörös Bajnokok Ligája-győztes német focistája bejelentette, hogy a nyári Európa-bajnokság után visszavonul.

A hírt a spanyol csapat honlapján jelentették be, ahol hangsúlyozták, hogy Kroos a nemzetközi labdarúgás egyik legnagyobb legendájaként vonul be a Real Madrid történetébe. Toni Kroos 2014-ben igazolt a Real Madridhoz, majd kulcsszerepet játszott a klub 122 éves történetének egyik legsikeresebb időszakában. 

„2014. július 17. - a Real Madridban tartott bemutatóm napja, a nap, amely megváltoztatta az életemet. Az életemet mint labdarúgó - de különösen mint ember. Ez volt az új fejezet kezdete a világ legnagyobb klubjánál. Tíz év után, a szezon végén ez a fejezet véget ér. Soha nem fogom elfelejteni azt a szemtelenül sikeres időszakot! Külön szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki nyitott szívvel fogadott és bízott bennem. De különösen szeretném megköszönni nektek, kedves madridisták, a ragaszkodásotokat és a szereteteteket az első naptól az utolsóig. 

Ez a döntés ugyanakkor azt is jelenti, hogy aktív labdarúgó pályafutásom idén nyáron, az Európa-bajnokság után véget ér. Ahogy mindig is mondtam: A Real Madrid lesz az utolsó klubom, és az is lett. Boldog és büszke vagyok, hogy fejben megtaláltam a megfelelő időpontot a döntésemhez, és hogy saját magam választhattam. Mindig is az volt az ambícióm, hogy a pályafutásomat a csúcson fejezzem be”

 – olvasható Kroos közleményében, aki végezetül már csak annyit tett hozzá, hogy meg kell nyerni a Dortmund ellen meg kell nyerni a Real Madrid fennállásának 15. Bajnokok Ligája-trófeáját. 

Real Madrid CF v Deportivo Alaves - LaLiga EA Sports
Toni Kroos a Real Madrid történetének egyik legjobbjaként vonul vissza
Fotó: NurPhoto via AFP/Jose Breton

Korábban három-három német bajnoki címet és Német Kupát nyert a Bayern Münchennel, amellyel 2013-ban triplázott, azaz a Bajnokok Ligájában is győzött, majd 2014-ben igazolt a Real Madridhoz. Utóbbi csapattal további négy BL-t, öt klubvilágbajnokságot, négy spanyol bajnoki címet és egy Király Kupát nyert.

A világbajnok középpályás a 2021-es Európa-bajnokság és 106 mérkőzés után lemondta a válogatottságot, idén februárban azonban közölte, hogy visszatér és a felkészülés, valamint a hazai torna során Julian Nagelsmann szövetségi kapitány rendelkezésére fog állni.

A németek június 14-én nyitják az Eb-t a skótok ellen, majd június 19-én Stuttgartban a magyar válogatottal találkoznak, június 23-án pedig szintén Stuttgartban Svájc lesz az ellenfelük. A 24 csapatos Eb július 14-ig tart, a csoportokból az első két helyezett, valamint a négy legjobb harmadik jut majd a 16 közé.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről