Káosz a parton

Vágólapra másolva!
Két kultikus név, amely egybeforrt a minőségi zenével, ám két nem elhanyagolható különbség: a Bomb The Bass lassan tizenöt éve nem tette le semmit az asztalra, míg Charles Webster talán legaktívabb évét tudja maga után. Lássuk, mi sült ki nemrég megjelentetett lemezeikből!
Vágólapra másolva!

Tizenhárom év hallgatás után új lemezzel jelentkezik Tim Simenon kultikus elektronikus zenei projektje, a Bomb The Bass. A Future Chaos című album ismerős vendégénekesek hadát soroltatja fel, ráadásul egy második korong keretében remixeket is tartalmaz.

Sokan sokféleképpen azonosítják a Bomb The Bass-t: van, aki az acid house-érához köti a Beat Dis révén, míg másnak a triphopot jelenti a Winter In July miatt, miközben a Bug Powder Dust a hiphopperek körében aratott osztatlan sikert. Egyesek a nyolcvanas években ismerték meg, míg mások egy évtizeddel később a zseniális albumoknak köszönhetően, az utókornak 1995 óta pedig Simenon dj-szettjei jelenthetnek sokat.

Akárhogy is nézzük tehát, a Bomb The Bass harmadik évtizede van már köztünk, és végre elkészült az új album, a Future Chaos, ami nem holmi nosztalgia-alibilemez, hanem az elektronikus zene mai formájának megfelelő, izgalmas és előremutató munka.

A számokban a Fujiya & Miyagi, Toob (Jake Williams), Richard Thair (Red Snapper), Jon Spencer, Paul Conboy (A.P.E.) és Mark Lanegan (ex-Queens Of The Stone Age, Screaming Trees) tűnik fel, a remix cédén pedig többek közt Future Funk Squad, Michael Fakesch és Gui Boratto átiratai lesznek hallhatóak.

Ott ahol a part szakad...
Charles Webster, a deep techy house veteránja állítja össze az NRK kiadó Coast 2 Coast című mixsorozatának legújabb darabját. A duplalemezes kiadvány egy aktuális és egy retrospektív mixet tartalmaz majd. Webster idén már készített egy háromlemezes mixválogatást a Defectednek, és ezzel betársult az In The House-sorozat egyre népesebb csapatába, míg azonban azokon a korongokon főleg a szerzői és lazulós énje mutatkozott be, addig a Coast 2 Coaston az igazi klublemezlovassal ismerkedhetünk meg.

Doctor Rockit: Café de Flore [Charles Webster's Mix]

Az első mixen a rá jellemző, mélyebb, tech-esebb house hangzás mostani slágereit hallhatjuk olyan előadók közreműködésével, mint Frankie Valentine, DJ Koze és Atjazz, a második cédén pedig egy igazi nosztalgikus szettnek lehetünk a fültanúi, melynek keretében a klasszikus deep house rég elveszettnek hitt bakelitjeit porolja le Webster egy újabb buli erejéig.

A számlista leghívogatóbb nevei kétségkívül Larry Heard, Matthew Herbert, Amp Fiddler és Chez Damier. Charles Webster a nyárutó legkellemesebb koktélpartijának a soundtrackjével kedveskedik tehát, vétek lenne kihagyni, arról nem is beszélve, hogy ezúttal is számos exkluzív felvétellel és edittel van felruházva a kiadvány.

Neon Music

Bomb the Bass: Butterfingers