Tízévesek csúcstechnológiája

Vágólapra másolva!
Tízhetes hallgatás után szenzációval rukkol elő Richie Hawtin és a Minus gárdája: fellebbentették a fátylat a különleges képességekkel bíró, idegen eredetű Kockáról (Cube), mely a tizedik születésnapját ünneplő kiadó nemzetközi partysorozatának meghatározó eleme lesz.
Vágólapra másolva!

A Kocka "egy fejlett kommunikácós eszköz, mely pozitívan regaál az emberi jelenlétre, és kapcsolatba is lép vele. Amolyan csomópontként működik, és segítségével közvetíthetjük gondolatainkat, összegyűjthetjük és megoszthatjuk öteleteinket" - így a meghatározás.

A furcsa, likvidkristálynak kinéző eszköz a Minus következő hónapokban megrendezett Contakt turnéjának állomásain jut majd nagyobb szerephez. A partyk közönsége egy speciális Contakt-tagsági kártyát kap, melyet a Kockához hasonló technológiát tartalmazó mikrocsippel láttak el.

Az azonosításra szolgáló kártya tulajdonosa emellett a party helyszínén kapcsolatba léphet a Kockával wifizésre szolgáló eszköze segítségével, így eddig kiadatlan Minus-számokat tölthet le vagy saját demóit is átküldheti.

A turné május végén kezdődik az Egyesült Államokban, és Richie Hawtinon és a látvány-felelős Ali Demirelen kívül - rotációs rendszerben - a Minus-gárda tagjai közül Magda, Troy Pierce, Marc Houle, Gaiser és Heartthrob szerepel többedmagával. Nem egymástól elkülönült szettekkel, live actekkel lépnek fel, hanem az egész éjszaka folyamán közösen zenélnek.

Egyelőre nem világos, hogy Hawtin, a minimáltechno-legenda (aki mostanában csak a Kocka őrzőjeként aposztrofálja önmagát) világuralomra tör, vagy csupán az elektronikus zene eddig nem látott hálózatát köti össze.

Sajnos itthon nem győzödhetünk meg róla, hogy melyikről van szó, ehhez el kell utazni a turné berlini, londoni, amszterdami, netán tokiói helyszínére. Legközelebb május 17-én, a bécsi Pyramide-ban láthatjuk a Hypnotic Dance Festivalon Hawtint, Magdát, Troy Pierce-t, valamint a Marc Houle és JPLS live actet.

Aki nem teheti, viszont Hawtint mindenképp szeretné látni, annak ott van a Balaton Sound, ahol július 11-én szólóban lép fel az angol-kanadai dj, a vízparti teraszon.

party.[origo].hu

Richie Hawtin a római Amore 08-on