Bulival támogatják a győri Püspök-erdőt - megvannak a Naphold-nyertesek!

Vágólapra másolva!
Naphold Minifest, mely bár nem is olyan mini, hiszen június 13-14-én a brit és a magyar elektronikus zenei szcéna meghatározó producerei és dj-i közül majdnem negyven lép fel. Az ingyenes rendezvény alapötlete, hogy felhívják a figyelmet a valaha szebb napokat látott Püspök-erdő természetvédelmére, és a győri erdőgazdaságot támogassák az erdő védelmére. Játékunkban értékes nyereményeket sorsolunk!
Vágólapra másolva!

A Naphold 2001 óta minden nyáron jelentkezik a győri Püspök-erdő területén, ingyenes fesztivált kínálva a közönségnek. Mivel belépődíjat nem szednek, kiadásaikat a vendéglátásból származó bevéltelből fedezik, a fennmaradó tiszta haszon húsz százalékát a Kisalföldi Erdőgazdaságnak adják.

A szervezők célja, hogy kivigyék a fiatalokat a természetbe, akik - reményeik szerint - ezt követően jobban odafigyelnek majd az erdőre. Az elmúlt évek tapasztalata egyébként azt mutatja, hogy a fesztiválon szerzett pozitív élmények hatására később sokan keresik fel újra az erdőt egy séta vagy bográcsozás erejéig.

Mindennap négy színpadon lépnek fel Magyarország és a brit elektronikus zenei élet kedvelt lemezlovasai, mindkét fesztiválnapon délután kettőtől reggel hatig. A zenei palettát hiphop, breakbeat, house, electro, tech-house, míg a vizuális élményt nagyméretű projektorokon történő folyamatos vetítés teszi teljessé.

Június 13-án, pénteken az idén nyolcéves brit Firefly kiadó támogatásával a szigetország és az öreg kontinens legjobb breakereit látják vendégül. Az est folyamán a brit vj Baxter gondoskodik a vizuális látványról, a felvezetésért két magyar producer és dj, Kevin, azaz Fine Cut Bodies gondoskodik este kilenctől, hogy az őt felváltó Ludmilla is laza másfél órás szettel adja a breakbeat legjavát.

A külföldi fellépők közül elsőként a germán Plastic Shell lép fel még éjfél előtt valamikor. A duó az Electrofly kiadónál debütált húzós riffeivel és kemény basszusaival: Rennie Pilgrem és Chris Carter is rögtön bevásárolt bakelitjeikből, ők tudják, mi kell a népnek.

A breaks és a tech house határvonalán mozognak, saját számaik, a Beatman és Ludmilla párosnak készített remixeik, illetve ez a promómix is mind tanúbizonyságot ad arról, hogy a két srác nem a nevükben szereplő műanyag kagylók összeütögetésével készíti zenéit.

Ludmilla 2006-os dj-szettje

Hajnali egytől jön az underground elektronikus törtütemek legnépszerűbb brit képviselője, az a Shack, aki 1996 környékén indította el Elite Force nevű egyszemélyes projektjét, pár toplistás kiadvány után már körbejárta a fél világot lemezeivel, illetve Lunatic Calm nevű zenekarával. Valószínűleg most sem fog csalódást okozni, ugyanis aktuális breakbeat, house és tribal kedvenceire mindig orjöngésbe kezd a szakérto közönség.

Meat Katie és Elite Force feat. Roland Clark: Divine

Utána következik Alex Metric, aki elektró-funk, breaks és house zenét kever tökéletes cut'n'paste technológiával. Producer, dj, ha kell mikrofont ragad, és énekel, nem csoda, hogy Adam Freeland is hamar felismerte zsenialitását, leszerződtette Marine Parade kiadójához, saját lemezét is közösen készítették el.

Alex ősszel rukkol ki új albumával, az érdeklődőknek legutóbbi, alább is hallható In Your Machine EP-je nyújthat támaszt, sőt remélhetőleg júniusig kijön az új maxi, ám addig is teljesen új liveacttel járja a világot, szerencsére mi sem maradunk ki a szórásból.

Alex Metric: In Your Machine

Fél háromtól jön Froe, Gav és Merf közös nu-skool breaks triója, a The Breakfastaz, pályafutását egy exkluzív szerzodéssel indította el Dj Quest kiadójánál. Egy éven belül több mint tizenhét megjelenéssel, a neves Cyberfunk, Passenger, és Mob kiadóknál, olyan neves eloadók lemeztáskájában béreltek állandó helyet, mint a Plump DJs, The Freestylers, Tayo, Ali B, Meat Katie, Aquasky, Krafty Kuts és Deekline.

The Breakfastaz: The Pressure

Az ifjú Madox, azaz Sebastiano Miele amellett, hogy az olasz breakbeat-színtér egyik vezéralakja, frissen doktorált keleti nyelvekből a nápolyi egyetemen. Zenei pályafutása az elmúlt egy-két évben ívelt magasra, főleg néhány latin beütésű breakbeat-számának és frissen megjelent első nagylemezének köszönhetően (ami rögvest jelölést is kapott a rangos Breakspoll-díjra). Riva Starr alteregója alatt kevésbé ki(be)számítható zenékkel operál, piszkos basszusok, analóg szintifutamok, diétés soul és funkköntösbe öltöztetve, Madox pénteken hajnali öttől kifulladásig (remélhetőleg a nap minél magasabban fog sütni az égen).

John Acquaviva és Madox feat. Tommie sunshine: Running from

Ahol van nagyszínpad, ott lennie kell kicsinek is, a Naphold Minifesten rögtön három is lesz. Az Urban Wave Lounge területén belekóstolhatunk a legaktuálisabb városi elektronikába. Mindkét nap délután kettőtől várja a hallgatóságot, pénteken a főprodukció Max "The Scratch" Cooper és Dj Jeet, azaz a Thrash Jelly, amely egyáltalán nem aprózza el a fellépéseit: esetenként hat lemezjátszóval is a közönség elé állnak, hogy fergeteges szkreccstehetségüket bemutatva a techno, house, electro, breaks és electronika legjavát nyújtsák a hallgatóságnak.

Firefly szilveszteri party

Nehéz dolga lesz az őket követő ír ikertesók, a Celtec Twinz minimal és technó projektjének, de a Firefly jóvoltából a Ripp Off és Beat Repeaters sem hagyja tétlenül a színpad előtt ácsorgókat, magyar részről technót dj Behnam, valamint elektrót és experimentalt Plush & FRL fog szolgáltatni.

A Jaegermeister Bárjában mindkét nap elég vegyes a felhozatal, főként drumandbass, hiphop, minimál, deephouse és break szerepel a palettán. Péntek délután négytől jófajta bólogatós hiphop a Hősök és Dj Zomblaze, valamint a Vestax Mixing Championship győztesei, Fegz+50 jóvoltából.

Utánuk koncertezik az indie/alternatív rocker Panic Radio és az amerikai kiadóhoz leszerződött The Moog, amely a hazai pop-rock undergroundból lassan nemzetközi ismertségű csapattá növi ki magát. A Red Bull színpad egyértelműen a hiphopra koncentrál, este hattól a feltörekvő ifjú rappereket mutat be, pénteken a Fegz+50, Fluor Filigran és SP ragad mikrofont.

The Moog: I Like You