Spontán szövegelők párharca

Vágólapra másolva!
Mostanság jó idehaza hiphoppernek lenni: két hete a beatboxerek és b-boyok legjobbjainak összecsapására került sor, míg május közepén az ország legjobb freestyle-szövegelői mérkőznek meg. A jelentkezési határidő május hatodika, kedd.
Vágólapra másolva!

Itthon először 2005-ben rendezték meg minden idők legnagyobb freestyle- (bumfordi magyar körülírás: "rögtönözve reppelő") versenyét, az It's rite! Freestyle Battle-t. Az idei már a negyedik a sorban, amelyre az előző évekhez hasonlóan több mint száz versenyző jelentkezése várható.

A nevezők először egy selejtezőn vesznek részt, amelx május 11-én, vasárnap a De Javu Music Club nevű szórakozóhelyen zajlik. Minden induló témát húz a zsűritől, majd negyvenöt másodpercben reppel a témáról.

A zsűri, miután meghallgatta az összes versenyzőt, kiválasztja a legjobb tizenhat freestyle-mc-t. Erre egy nap gondolkodási ideje van - a selejtezőről videofelvétel is készül, ami segíti a zsűri munkáját.

A tavalyi eseményhez hasonlóan idén sincsenek kiemelt versenyzők, a május 17-ei döntőbe jutó tizenhat szövegelőt egyszerűen összesorsolják a helyszínnek szánt Aréna Plázában. Egy-egy csatában fejenként kétszer negyvenöt másodpercük van a versenyzőknek, hogy minél jobban kifejtsék a kihúzott témát.

A produkciók után a négytagú zsűri tagjai (az előző évek bajnokai és "öreg" freestyle-szakik) szavaznak és a közönségnek is jut egy voksolási lehetőség. A legvégső győztes 250 ezer forint értékű készpénzt nyer, a második és harmadik helyezett ötven-, illetve százezer forint értékű ajándékcsomagot kap.

Jelentkezni itt lehet május hatodikáig (kedd), a nevezés, illetve a versenyekre való belépés teljesen ingyenes. A legjobb pillanatokat júniustól szeptemberig az MTV Block ímű műsorában láthatjuk újra, minden szerdán és vasárnap. Ezen kívül minden produkció felkerül a Hiphop.hu-ra is.

party.[origo].hu

Kp Jancsi és Mc Busa csatája a 2005-ös It's Rite Freestyle Battle döntőjében