Kiderül, ki az év legjobb rappere

Vágólapra másolva!
Az It's Rite! fémjelezte hiphop-tehetségkutatók 2005-ben indultak útjukra. Azóta közel húsz rendeztek ilyen bulit, ahol breakdance-, freestyle-, dj-, beatbox-, graffiti-, illetev idén kizárólag rapcsapatok versenghettek egymással. A gálát december 29-én a Petőfi Csarnokban tartják, és itt osztják ki a Hiphop.hu Zenedíj '07 kitüntetését is.
Vágólapra másolva!

Az év elején kizárólag rapzenekarok számára indított versenyen, a Hip Hop Jamen - több mint kétszáz együttes jelentkezése, előselejtezés, majd három válogatás után - elérkezett a döntő.

A tizenkét tagú zsűri (Soka - Hiphop.hu , Mgee, Eckü, Gőz, Interfunk, Qka MC, Zenk, Artos Csaba, Luigi, Györemix, Sub Bass Monster, Azur) a középdöntőbe került harminchat csapat közül a következő nyolcat juttatta a döntőbe: AMPS, Butik, Deeeja, Háborgató Maszkura, Joe, Kis Doki, Nomagróf, SP.

Az első díj negyedmillió forint lesz, a második és harmadik helyezett pedig stúdióidőt nyer. A közönségdíjas pedig egy ajándék videóklippel lesz gazdagabb.

A Hip Hop Jam verseny kimenetelétől független másik díj a Hiphop.hu Zenedíja. A közönség és egy ötvenegy tagú szakmai zsűri dönti el, hogy a tíz kategória jelöltjei közül kik voltak a legjobbak az idén.

Kategóriák: Az év albuma, Az év dala, Az év csapata, Az év szóló előadója, Az év távolba mutató kísérlete, Az év videóklipje, Az év külföldi koncertje, Az év magyar koncertje, Az év rendezvénye és Az év felfedezettje.

Az It's Rite gálán persze nem maradhat el sem a break, sem a freestyle, sem a beatbox. Mindezek mellett a Petőfi Csarnok különtermeiben street art- és graffitikiállítás kap helyet, ahol az idei év legjobb alkotásai láthatók, csak ezen a napon.

Az év legnagyobbnak tartott hiphoprendezvényét bárki ingyen látogathatja, az est folyamán az is kiderül, hogy a Hiphop.hu milyen sajátos díjjal jutalmazza majd a legjobbakat.

Háborgató Maszkura

party.origo.hu