Az egykori szitok menővé vált

Vágólapra másolva!
Élő house-legenda, aki nemcsak a mélyebbnél mélyebb slágereket, hanem lazulós trekkeket is képes elővarázsolni tarsolyából. Charles Webster nemrég megjelent háromlemezes mixlemezének apropóján a Djmag interjúvolta meg.
Vágólapra másolva!

Rengeteg támogatást kaptál a house zene megalkotóitól, köztük Eddie Flashin' Fowlkes-tól és Kenny Dixon Juniortól is. Mi vonzotta őket a te zenédben?
- Az, hogy nem divatos, hanem őszinte zene. A szívemből jön, és a soul zene meghatározása is az, hogy a lelkedet tedd bele. Csak azért készítek zenét, mert akarom, és hogy az emberek hallják.

Sikerrel dolgoztál együtt számos énekessel, Shara Nelson, Tracey Thorn, Robert Owens és még sorolhatnánk. Miért alkalmas a zenéd a vokális hangzásra?
- Nagyon rokonszenvezem a vokálokkal, valójában az a kedvenc hangszerem. Kicsit erőltetettnek tűnhet, de szerintem nincs olyan hangszer, akár gyakorlatban, akár elméletileg, amelyet össze lehetne hasonlítani a vokál kifejező-képességével. Egyszerűen imádom. A zene mindig másodlagos a hanghoz képest.

Ha együttdolgozhatnál bármelyik énekessel, legyen az élő vagy holt, kit választanál?
- Általában mindenki Marvin Gaye-t említi, de minden bizonnyal őt és Michael Jacksont. Rólam azt mondják, hogy inkább a női vokalistákat kedvelem, és ez igaz, szeretem a női hangot, de valójában rengeteg jó énekes is van.

Milyen hangzást akartál közvetíteni az új válogatáslemezeden?
- Egészen finomat, és lágyat. Az első cédé inkább klubhangzás, de ha techno-rajongók hallgatják, akkor nekik chillout lesz. Inkább egy zenei, érzelmi utazás. A kettes cédé egy back-to-mine típusú lemez, a kedvenc felvételeimet pakoltam rá, kellemes hangulatot sugároz.

A diszkó mostanában kicsit divatossá kezd válni. Van olyan stílus, amelyet jobban fel akarsz fedezni?
- Gyerekkoromban a nővéremmel jártam el a diszkóba. A zenei érdeklődésem nagyobb részéért azok az idők a felelősek. Érdekes, hogy néhány éve szinte szitokként említették, míg mostanában az a legmenőbb dolog a világon. De ez lényegtelen, én mindig is diszkózenét csináltam, ha a hangzása közvetlenül nem is hasonlított arra.

Mivel foglalkozol mostanában és a közeljövőben?
- Tucatnyi remixek, és néhány anyag saját kiadómnál, a Miso Recordsnál. Emellett az Atjazz-es Martinnal futtatok egy közös projektet Version néven, Brighter Side című első kislemezünk hamarosan kijön. Emellett Shara Nelsonnal is együttdolgozom néhány új dalon.

Charles Webster pünkösdvasárnap a Debüt zárópartyján lép fel a Club Privében.

party.[origo].hu

Doctor Rockit: Café de Flore [Charles Webster's Mix]