A beszélő fejek ismét együtt

Vágólapra másolva!
A ambient szülőatyja és az art-rocker David Byrne lassan harminc évnyi kihagyás után újabb felvételeket jelentetnek meg, emellett az utóbbi Fatboy Slimmel is stúdióba vonul.
Vágólapra másolva!

David Byrne egy New York-i rendezvény után nyilatkozott a sajtónak, miszerint Brian Eno és ő felújította régi kapcsolatát, mely a késő hetvenes és a kora nyolcvanas években három Talking Heads albumot és a mára legendássá vált 1981-es, közösen jegyzett My Life in the Bush of Ghosts című lemezt eredményezte.

"Épp most fejezünk be egy felvételt Brian Enoval, akivel majd harminc éve dolgoztam együtt utoljára", nyilatkozta egy áprilisi, Paul Simonnal közös fellépése után a brooklyni Zeneakadémián. "Néhány dalt vettünk fel, és hamarosan kiadjuk."

Emellett elmondta, hogy "szintén együttműködöm Fatboy Slimmel néhány dalon, de nem tudom, mikor lesznek készen". Ez utóbbiról annyit lehet még tudni, hogy David Byrne tavaly koncertet adott a Carnegie Hallban, amely előadáson Fatboy Slim nevét is feltüntették társszerzőként.

A műsor a Fülöp-szigetek egykori híres-hírhedt First Lady-je, Imelda Marcos életéről szólt. A dalok felét Byrne, míg a másik részét egy énekesnőkből álló trió adta elő. Teljesen nem világos, és máig sem derült ki, hogy Fatboy Slimnek mi szerepe volt az előadás létrejöttében.

Korábban szárnya keltek pletykák, hogy Brian Eno együttdolgozik a legendás dzsesszbillentyűs Herbie Hancockkal és a Warp Kiadó elvetemült drill'n'bass-veteránjával, Squarepusherrel, ám a kollaborációból végül nem lett semmi.

party.[origo].hu

Brian Eno & David Byrne: America Is Waiting