Vágólapra másolva!
Egyedülálló nonprofit, társadalmi célú reggae-ska válogatáslemez jelenik meg a napokban az Ifjú Humanisták gondozásában. A Békejelek szervezéséről ismert szervezet jótékonysági célokra, főképp afrikai és hazai erőszakmentes kezdeményezésekre kívánja fordítani a lemezeladásokból befolyó összegeket.
Vágólapra másolva!

A Move! (Move at a good pace!) című albumon a reggae, illetve a ska műfajhoz köthető magyar zenekarok színe-java hallható. Többek között a Ladánybene 27 és a Pannonia Allstars Ska Orchestra egy-egy újrakevert száma, a további tizenegy dal azonban teljesen új.

Mind a tizenhárom trekkben olyan témák köszönnek vissza, mint a háború és az erőszak elutasítása, a környezetvédelem, a társadalmi aktivitás. Az album kétezer példányban jelenik meg elsőként, darabja kétezer forintba fog kerülni.

A bevétel teljes összegét jótékony célra visszaforgatják, ötven százalékából afrikai tevékenyeségeket és gyorssegélyeket támogatnak. A fennmaradó összeget pedig a magyarországi erőszakmentességgel, környezetvédelemmel és ifjúsággal kapcsolatos projektekre fordítják.

A kiadvány különlegessége, hogy non-profit szervezeteken kívül magánszemélyek anyagi támogatását is igénybe vették, akiknek a neve szerepel is a borítón. A válogatás számos zenei különlegességet tartogat: hallható rajta akusztikus reggae, balkáni dallamvilágú ska, illetve ír polka is.

A csemegék közé tartozik néhány egyedi koprodukció is: több zenekar a saját dalok mellett egy-egy közös számot is írt és rögzített. A cédé különlegességét növeli, hogy a rajta lévő számok egyike sem jelent meg sehol abban a formában, ahogy itt hallható.

Egybekötött Békejel afterpartyt és Move! lemezbemutató koncertet tartanak most szombaton a Gödörben. A belépés ingyenes vagy önkéntes belépővásárlással támogathatod a Move cédé kiadását.

A Békejelet követő esti rendezvényen a lemezen szereplő zenekarok közül fellép hat együttes. Köztük az Another Day, a Riddim Colony, a Masszív, a Boogie Mamma, a Malacka és a Tahó és a Nice Time.

party.[origo].hu