A dj-lányok csak félmeztelenül kellenek

Vágólapra másolva!
Nem titok, hogy a dj-zés meglehetősen férfiközpontú szakma. Egy brit lap megpróbált választ találni a kérdésre: miért szorul a gyengébb nem jobbára a bárpult mögé a dj-pult helyett. A Housemusic.hu cikke.
Vágólapra másolva!

A helyzetet kiválón dokumentálja a DJ Mag top 100-as listája, melyen mindösszesen egyetlen nő szerepel, Lisa Lashes, és ő is az utolsó előtti helyen - írja a brit Guardian napilap internetes kiadása.

A női dj-k egyik kitörési lehetősége a kétes dicsőséget jelentő, ám Kelet-Európa után a kontinens többi részét is fokozatosan meghódító topless-keverés. Errlől érthetően megoszlanak a vélemények, de sikeresnek mindenképpen sikeres, hiszen a félmeztelen hölgyek gyakran tartanak teltházas bulikat.

Vannak ellenben olyanok is, akik azt szeretnék, ha a buli során a közönség elfelejten, hogy nők ügyködnek a színpadon - mondhatni, ez lenne számukra a legnagyobb elismerés.

Kérdés persze, mit a legnagyobb különbség a férfi és női dj-k között. Az egyik angol djane, Hannah Wright szerint az, hogy a nők hajlamosabbak kollektívát alkotva dolgozni.

"Az egoizmus nagyon távol áll tőlem, ellentétben számos egyedül dolgozó dj-vel. Számunkra az egész nem arról szól, hogy figyelj csak ide, mi tudunk dj-zni, hanem sokkal inkább magáról a zenéről" - mondta Wright a Guardiannak.

Niki Belucci a Love Parade-on

Mindazonáltal sok női dj épít az újdonság varázsára is. Sarah Bland, a londoni Tight Fit duó egyik tagja a fő célkitűzést így fogalmazta meg: "Az az álmom, hogy elérjük azt a pontot, amikor már annyira jól játszunk, hogy az emberek elfelejtik, hogy nők vagyunk."

Olvasd el a Housemusic.hu-n, milyen új ötletük van a női dj-knek a érvényesülésre!

Housemusic.hu