Megcsavarnak a Merlinben - nyerj jegyet Wiggle-re!

Vágólapra másolva!
Pénteken a Merlinben a világszerte óriási népszerűségnek örvendő, underground-house-nak mondható Wiggle-duó játszik a partyhely-színház House Renegades sorozatának második alkalmán. Nyerj jegyet!
Vágólapra másolva!

Terry Francis neve 1997-ben vált igazán ismertté, amikor a hírneves Muzik Magazin neki adta a legjobb új dj díját. A nagyközönség is ekkor fedezte föl magának, bár akkorra már több mint egy évtizede nyomult a pultokban. Ekkor jelent meg Architecture című mix-cédéje, melyet mindenki - a szakma és a hallgatók egyaránt - zseniálisnak tartott.

Terry karrierje a Leatherhead nevű kisváros egyik bárjában kezdődött, itt volt rezidens. Innen fokozatosan lépett egyre magasabbra, a következő állomás a legendás Stems Club volt, ahol például Colin Dale-lel, Mr C-vel és Eddie Richardsszal pörgette a lemezeket.

1994-ben úgy érezte, itt az idő, hogy saját klubestet indítson - hódítóútjára indult tehát a Wiggle, mely Nathan Colesszal közös gyermeke. A Wiggle ma is nagyon sikeres, és persze Terry szólókarrierje is szépen ível felfelé. A világ minden pontjára hívják játszani, számtalan megjelenése mellett pedig a londoni Fabric állandó rezidense és programszervezője.

Társa a Wiggle-ben, a londoni születésű Nathan Coles funk- és raregroove-diétán nőtt föl, de sok kortársához hasonlóan ő is az acidhouse-forradalom idején látta meg a fényt. Mr C-vel elindította a Release-partysorozatot, melyből Mr C más elfoglaltságai csakhamar kiszállt, így a szériát Nathan egyedül már Release the Pressure-nek nevezte el. Az igazi robbanás azonban 1994-ben következett, mikor is Terry Francisszel (illetve Eddie Richardsszal) útjára indították Wiggle-bulikat.

A dj-zés mellett producerként is tevékenykedik, az elmúlt tíz évben meggyőző portfoliót alakított ki house- és break-kiadványokból egyaránt. Producertársait mindig gondosan válogatta; a rostán például Nils Hess (mint Get Fucked), Bushwaka! (Mashupheadz), Asad Rizvi (Two Right Wrongans), illetve persze Terry Francis (The Delinquents/Housey Doingz) maradt fönn.

A Wiggle mindig hű maradt az acidhouse szelleméhez. 1999-ben a Muzik Magazin megválasztotta a legjobb underground-klubnak. Azóta számtalan szórakozóhely látta vendégül a Wiggle-esteket, négy éve pedig beköltöztek a Fabricbe, és azóta se lehet onnan kirobbantani őket.

Most a budapesti Merlinbe jönnek, a partyhely-színház második House Renegades partyjára (mely egyébként a korábban a megboldogult Jailhouse-ban futó, United Colours of House-széria aktuális darabja is egyben). A két brit sztár mellett három magyar is jelen lesz a pultban: Erká, Beta és Marvin. Illetve a Deep-bárban Andre, Ground Chief és Pedro lemezezik.

Belépő ezerötszáz forint, ám aki velünk játszik, az ingyen is ott lehet: Hányas Fabric mixet készítette a Wiggle? (Segítség korábbi cikkünkben.) A megfejtéseket a party@origo.hu címre várjuk pénteken (május 25-én) délig, Wiggle tárggyal.

A nyertesek nevét itt (ebben a cikkben) közöljük legkésőbb pénteken délután háromkor; a nyerteseket e-mailben értesítjük, egyben tudatjuk a partyra bejutás módját. A játékban a T-Online Magyarország Zrt. munkatársai nem vehetnek részt.

party.[origo].hu / Merlin