Újra ide Yoda - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
Még trendibb dj-kkel folytatódik a márciusban elkezdett Springfest, a hajógyári-szigeti Studio vendégei ezúttal az argentin Hernan Cattáneo és az amerikai Steve Porter lesznek. A Merlinben zenél a főváros visszatérő vendége, dj Yoda és Red Rackem, valamint a német-perzsa-ká-európai Modeselektor duó. A heti breaker megint britek, a Koma&Bones trió és dj Deekline.
Vágólapra másolva!

Nem először hozza Magyarországra dj Yodát a Bomb the Jazz és dj Suhaid. A Merlinben azonban most debütál a brit bakelitpörgető-bohóc, aki táncoltatás közben nem fukarkodik a meglepő zenei poénokkal, ahogy BTJ-t ezúttal is képviselő dj Suhaid és Vázsonyi Janó szaxis, vagy a Waxmant helyettesítő Kanadakáosz sem.

Feltehetően az A38 is mosolygós közönséget fogad péntek este, hiszen a jamaikai zene, így a ska rajongói általában vidám figurák. Az esten a cseh Fast Food Orchestra, a hazai Pannonia Allstars Ska Orchestra és a Skafunderz koncertjei sorjáznak, végül pedig a Sound Systaz vezényli a dzigget.

Dobbasszusütemekre szervezi buliját a Cybershot csapat, melyet német Nphect és a belga Crossfire produkciója tesz nemzetközivé. Utóbbi dj szombaton már az egri Origo Club vendége lesz.

Egy kicsit agyasabb vagy folyósabb drum'n'bassért újra a Gellérthegyet kell megmászni a tizennyolc éven felülieknek. Jutalomul a Different Drum újabb etapját, vagyis Bal és Bratwa, valamint vendégük, a brit Martyn dj-szettjét kapják.

Ám a hétvége elektronikus zenei eseményére mégiscsak a Springfest második felvonása lesz a Studio Diszkószínházzá átlényegülő hajógyári-szigeti Eventshallban, de már szombaton.

A márciusi Danny Howells/Dave Seaman-buli után, most ha nem is híresebb, de valószínűleg még trendibb dj-k zenélnek a feszten - az argentin Hernan Cattáneót és az amerikai Steve Portert nem kell bemutatni a honi house rajongónak sem.

Többnyire electro- és minimálmuzsika fogadja a Merlinbe érkező fiatalokat, habár a díszvendég Modeselektor zenéjét nehéz szavakkal leírni. A Gerlóczy utcában tölti szombat estéjét a brit dj Red Rackem, valamint Sinko, Wamzer, Isu, Chrom és Crimson is.

Ismét megadja módját a fergeteges break bulikat hajóztató Fresher szervezőbrigád. Ezúttal is a szcéna brit nagyjait, jelesül a Koma&Bones triót és dj Deekline-t hozzák az A38-ra. Persze magyar veteránok is föllépnek, mint Palotai, vagy Miss Breakbeat, azaz djane Ludmilla.

A psy-szcénában ismert No Vidra Crew a német Tribal Vision label csapatával ünnepli a szombatot, azaz Meller élő-, valamint a Mellert alkotó Marco Scherer és Mel dj-produkciójával. A rendezvény egyik terme electro és minimálmuzsikát kínál. Itt zenél a party.[origo].hu dj-je Dr. Zoidberg, aki egyébként Oyle néven a nagyteremben is lehetőséghez jut.

Peter Poppara