Farsangra Dorfmeister - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
A báli szezon kellős közepe újra Budapesten találja a bécsi downtewmpo-apostolt, Dorfmeistert, bár a farsangi felhozatal nélküle is parádés volna. Nálunk játszik a külföldiek közül például a technós francia Jack De Marseille és a német szaktárs Audio Werner, a house-os amerikai Earnshow, Austin Leeds, valamint a brit kollégák Jon Carter és Paolo Mojo, a holland és német darenbézer a Black Sun Empire és Phace. Az erős hiphop(os) kínálatot pedig az amerikai Tre Hardson Live Bandje jelenti.
Vágólapra másolva!

Az egyébként is parádés hétvégi partykínálat talán legismertebb neve az osztrák Richard Dorfmeister. A bécsi downtempo alapfigurája Peter Krüder és a Tosca után mostanában Madrid de los Austriasszal dolgozik együtt, de az A38-on dj-szettet mutat szombat este, a friss hazai Singas Project zenekar után, de dj Infragandhi előtt.

De érdemes böngészni a pénteki elektronikus zenei programok között is. A Deadcode csapat például a francia technohuszár Jack de Marseille-t hozza péntek este a Citadellára, a Plastic nevű partyra. Előzetest nyújtva ezzel az április végi Syma Csarnok-beli Hyperspace-hez, úgyis, hogy a francián kívül a rezidensek, azaz Hot X, Igor Do'Urden, Coyote is zenél mindkét helyen.

Szintén technóban, minimálban és electróban játszik Isu, Crimson és Chrom kéthetente futó estje, a Lick the Click. Föntiek ezúttal a németországi technoid színtér ismert alakjával, Andreas "Audio" Wernerrel kiegészülve táncoltatnak.

Az ismert dj-k hétvégi budapesti jelenlétére egyébként is jellemző, hogy a Liszt Ferenc térre is jut amerikai house-specialista. Richard Earnshow tiszteletére a Barokko Club & Lounge szabályzata szerint nem árt nyakkendőt kötni, de legalábbis elegánsan fölöltözni.

A heti dnb-adag jó része péntek este fogyasztható az Üllői úti Club K2-ben. Az est húzónevei a német Phace és a holland Black Sun Empire, de játszanak külföldön is ismert honfitársaink, a Jade&Matt-U duó.

Break a menü a Monóban. A Breakbeat Massive különkiadásának vendége dj Jhz Angliából, de szólnak törtek Metha, LNF és Skiztah lemezeiről is.

A megunhatatlan keceli Club Korona lemezjátszói mögött viszont egy amerikai és egy brit, dj Paolo Mojo és Austin Leeds tüsténkedik, előttük a rezidens Badgirls-srácok, Pat Duff, James Cole és Shabaam melegítik a közönséget.

Bár még nincs húsvét, de a hiphoprajongókra mégis nagy szombat vár. Először is a Trafó Bár Tangóba visszatérő Bomb The Jazz említendő, ahol kilencvenes évek meghatározó Los Angeles-i hiphop bandája, a The Pharcyde szájtépője, Tre Hardson új livebandjével koncertezik. A vendéglátók most is dj Suhaid, Waxman és Vázsonyi Janó szaxofonos lesznek.

A békéscsabai Ifiházban a szintén amerikai Dos Nuon zenél, a nyári gyomaendrődi fesztivált is szervező B-Song buliján, ahova hazai rapet a szombathelyi Deego, szegedi Mikrofontos, a sárospataki Spug Crew és a pécsi dj Funky Beatz viszi.

Ugyancsak szombaton rendezik a Megaherz Underground Music Festivalt, mely kihasználja az egész Kashmir Clubot K1-estül és K2-estül. Az Üllői úti buli kínálatában szerepel progpsy, dnb, electro, techclash, break, indie, house, technó, minimál, sőt reggae is. A psy-színtér hozza a leginkább nemzetközi föllépőket, egy franciával (Goagnom) és jó csomó osztrákkal, de a sógorok dj-i a többi helyszínen is jelen lesznek.

Forrás: [origo]
Jack de Marseille

Szombaton Pesten, a Merlinben játszik a kilencvenes években még bigbeatben nyomuló Jon Carter, aki saját stílusát "Party Hard Acid House" jelzőhalommal határozza meg. A most induló House Renegades sorazat első etapján, a Bëlga-producer Titusz mellett Pedro és Marvin képviseli a hazai szcénát.

Ha a House Renegades még nem is, de Dokk Progression mindenképp biztos pont a szombati partykínálatban. Ezúttal a brit King Unique és magyar származású polgártársa, Makai robbant házat a Hajógyári-szigeten.

Még több party és részletek a Partytárban!

Peter Poppara