Bob Marley cimborája - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
A jócskán nyugdíjas korban járó jamaicai reggae-legenda, a rasztazenék "feltalálója", Lee Scratch Perry az A38-on koncertezik pénteken, Magyarországon először nagyzenekarral. A reggae mellett a trance nagy hétvégéje lesz a mostani, hiszen egy-egy szlovák, osztrák és német trancer, így Kamil Polner, dj Observer és Dan Reaves is hazánkban játszik. Két vidéki városban is megfordul a metálba hajló technóban utazó német Amok. Honfitársai, a techhouse-os Philipp Adam és Nass viszont Budapesten zenélnek, ahogy olasz progi-dj, Beppe Converso, vagy az új-zélandi drum'n'bass-duó, a Concord Dawn is.
Vágólapra másolva!

Az egész hónap, sőt talán az egész év könnyűzenei szenzációja, továbbmegyünk, egyik fő popkulturális eseménye Lee Scratch Perry pénteki nagyzenekaros koncertje az A38-on.A hetvenegy éves jamaicai egymaga a roots-reggae és a dub fő úttörője és egy mítosz, bizonyos Bob Marley felfedezője is.

Perry livebandje előtt és után Bosi csapata, a Love Alliance Soundsystem és az Irie Maffia táncoltat a hajó fedélközében. A nagy érdeklődés miatt kimaradókat szintén a Love Alliance emberei kárpótolják szokásos Dancehall Fever partyjukon a Trafó Bár Tangóban.

Reggae-zenét visz Sundance Kid és Zilio Kashmir kistermébe is, bár az Üllői úti egységben mégis a freestyle-hiphopé és a tehetséges mc-ké a főszerep pénteken. A nagyteremben ugyanis a Grab the Mic! freestyle-kupájának döntője zajlik ekkor.

Ugyanezen a partyn mutatja be új albumát a Raptorz, valamint szövegel Deego és Phészek is. A dj-pult mögött meg Györemix, B10 és Slyde nyüstöli a bakeliteket. Szombaton viszont már Debrecenben szabad-a-mikrofon, az ottani Romlott Hazai csapat buliján.

Aki viszont zúzósabb, metálba hajló elektronikára vágyik a szorgos munkahét után, az jól jár, ha Pécsre megy, vagy ott lakik. A baranyai város szeszgyárában ugyanis erős Gohtic Partyt rendeznek a német Amok és az osztrák Torreador koncertjével súlyosbítva.

Az Amok tagjai szombaton már a békéscsabai Eldorado brutális hardtechnós nyitóbuliján már a rezidens Szeka és Frost társaságában mutatják magukat.

Ennek ellenére a szombati menü a trance-rajongóinak okozhat fejtörést. Választhatják például a Tölgyfa utcai Blue Monkeyt, ahol a Trance Factory csapat ünnepli első születésnapját. Az alkalomra a műfaj Angliában élő szlovák nagyja, Kamil Polner kedveskedik egy szettel. De az ünnepeltek, azaz Peter Dubs, Gabriel Miller és Fabian is a lemezek közé csapnak

Az egyszeri trance-fanatikus Pásztóra is leutazhat. A helyi Club Miamiban az osztrák dj Observer rádióműsorának, a Vision of Trance nemzetközi klubturnéjának aktuális buliján szállhatnak el a helyi és az idezarándokló fiatalok. Ráadásul még a német Dan Reaves, a sportarénás Tiësto-party hazai warmup-dj-je, Szeifert és a fogyókúrázó lemezlovas, Hamvai PG is fölvillan az estén.

A progresszív-house szombati alaptáncestje sem marad el a hajógyári-szigeti Dokkban, ahol a heti húzó-dj az olasz Beppe Converso lesz. A hazai erőket Kühl és Kornél képviseli. Kicsit technósabb a house-kínálat a Monoban. A második Dangerous Nighton az évek óta Pesten élő német Steven M, illetve honfitársai dj Philip Adam és Nass aka Geiger játszanak reggelig.

Forrás: [origo]
A Concord Dawn Új-Zélandról

Feltesszük, hogy a drum'n'bass drukkerei megsértődnének, ha egy hétvégén kedvenc szcénájuk valamely sztárja nélkül maradnának. Szombaton a brit Metalheadz új-zélandi duója, a Concord Dawn az Üllői úti Club K2-ben dáridózik síppal-dobbal, basszussal, de sanszosan nádihegedű nélkül.

Még több party és részletek a Partytárban!

Peter Poppara