Nem szól ránk a házmester - karácsonyi partyajánló

Vágólapra másolva!
Még karácsony táján is összejön egy átlagos hétvégére való party - igaz, négy nap alatt. Itt lesz például az amerikai hiphop-mc, Keith Murray, az izreli psy-os Atomic Pulse, a dubstepben jeleskedő, osztrák Stereotype és a német Al Haca, utóbbi honfitársai, a Poets of Rythm, vagy a dancfloor craze mestere, Housemeister. De sorolhatjuk néhány drum'n'bass-prominens nevét is: Alix Perez, Banban, Painkiller és Callix.
Vágólapra másolva!

A pénteki lesz a karácsonyi víkend elektronikus zenei szempontból leghúzósabb estéje. A Bladerunnaz drum'n'bass-szervezőcsapat egy nyitó- és egy zárópartyt is rendez. A péntekit, a Different Drum sorozat aktuális etapját egy gellérthegyi szakasz előzi meg. A d'n'b-híveknek ugyanis föl kell jutniuk a Citadellára. A két teremben egy belga (Alix Perez) és egy brazil (Banban), valamint sok magyar (köztük Cadik, Bratwa és Bal) dj töri az ütemet.

A stílusnál maradva: karácsony másnapján, kedden már az Olof Palme-házban mozoghatják le a bejgliket a mackófölsős fiatalok. A már két éve nagy sikerrel futó Drum Club vendége az egyik legismertebb d'n'b-kiadó, a Metalheadz fiatal brit dj-je, Callix lesz.

Pénteken a K2-ben a karácsonyi vásárlás után fújtató psytrance-fanok gyülekeznek majd, már csak az izraeli Atomic Pulse duó miatt is, de hazai részről Hruscsov és Jirzij is zenél az Üllői úton.

A Süss Fel Nap végre házmesterhez jut - a vendégek szerencséjére emberünk nem a portán strázsál, hanem a dj-pult mögött A Hotel North Pole party vendége ugyanis a berlini Housemeister, aki electro-, techno- és poptronix-elemeket vegyítő zenéjét csak dancefloor craze-nek becézgeti, és legújabb albumát turnéztatja mostanában. A két rezidens: Sinko és Wamzer.

A veszprémi Eszpresszó klubban a ritmus poétái (Poets of Rythm) csapnak zajt. A Ninja Tune kiadó embereit a Syrup brigád, azaz Mesterházy és Pipedome hívta egy kis pénteki elő-karácsonyozásra.

Nem tudjuk, hol tölti a karácsonyt a Long Island-i hihop-mc, Keith Murray, annyi viszont biztos, hogy szombat este a belvárosi New Orleans Pubban mutatja meg érces hangját. Murray show-ja előtt és után a szintén amerikai dj Olu és magyar szaktársai, Nadír és Zefil kevernek-kavarnak.

Ha valamely ifjú dárenbézer nem bírja ki jelentősebb party nélkül péntek és kedd között, ott van a Need 4 Speed hétfői Xmass Extra kiadása a K2-ben, a német Painkiller főszereplésével. A buli másik külföldi fellépője a szerb Alex:Avr.

A karácsony másnapi parádét alighanem a Merlinben lelik a táncos lábúak. Akik látták-hallották az osztrák Streotype és német Al-Haca fellépését augusztusban, a szigeti Medúzában¸ tudják, mi is az a dubstep. Akik viszont nem, azok kedden pótvizsgázhatnak a Gerlóczy utcában.

Egyéb infók és még több buli a Partytárban!

Peter Poppara