Luke Fair a Pappa-díjért - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
Ez a hétvége cáfolat a közkeletű tézisre, miszerint a január punnyadt hónap. A kanadai house dj, Luke Fair majd két év után most jön Budapestre, de egyből Tiszakécskén is játszik. Kollégája az amerikai Steve Porter viszont most először jár Magyarországon. Egy drum'n'basses honfitársa, Dieselboy ugyancsak a napokban landol Ferihegyen, ahogy a francia reggae-arc Ras Mac Bean is. A goások viszont az izraeli Phanaticra várnak.
Vágólapra másolva!

Azon kevés hétvégék egyike áll előttünk, amelyeken a pénteki party menü a szombatit is lepipálja. A keceli Club Corona falait például az amerikai Steve Porter rengeti, aki éppen Porter House című lemezét túráztatja a világ körül.

A szokásos pénteki Dancehall Fever ezúttal kiegészül a Premium jelzővel. A rasztahajúak és rasztalelkűek jutalma a francia Ras Mac Bean és az osztrák Soulflyah reggae-műsorában tárgyiasul. Persze Bosi brigádja a Love Alliance Soundsystem sem hiányozhat a Trafó Bár Tangóból.

A szintén ferencvárosi Club K2-ben a Circus Maximus csapata rendezi szokásos buliját. A technoid darenbézt propagáló csapat most az amerikai Dieselboyt invitálta az Üllői útra. De érdemes végig táncolni a külföldön is ismert magyar páros, Jade és Matt-U szettjét is a pénteken kezdődő rendezvényen.

A Süss Fel Napban ezen a pénteken is electropop az uralkodó stílus. A svéd Progress kiadó live-jai, a Necro Facility és a Sturm Café a péntek esti party headlinerei is egyben. A dj-programban aztán Kraak, Zefír és Hatemachina is föllép.

Bár lassan két éve nem járt Magyarországon Sasha és John Digweed cimborája, Luke Fair, ezen a hétvégén mégis a képzeletbeli Anthony Pappa-díjra (a legtöbbször Magyarországon járt sztár-dj) pályázik. A kanadai houser péntek este a belvárosi Merlinben játszik többek között dj Surprise után. Szombaton pedig már a tiszakécskei Club New Night vendégeként zenél Fair, ahol feltűnik a hazai house-mágus, Kühl is.

Utóbbi így igazoltan hiányzik a hasonló műfajú Dokk Progression buliról. A Hajógyári-szigeten ezúttal német ajkú lemezlovasok foglalják el a dj-pultot, az osztrák Ray MacPhoney és a német V-Sag zenél. Őket Chriss és Kornél vezeti föl, illetve le.

Forrás: [origo]
Luke Fair mixel

A Tranceport és a goa-psy-szcéna, úgy tűnik, a közel-keleti béke ügyét mozdítja elő hétről hétre. Míg múlt héten iráni dj-t látott vendégül az említett crew, addig ezen a szombaton az izraeli Phantic osztja a Club K2-ben.

Bár a szintén szombati Hypnosis breakparty külföldi fellépő nélkül pörög le, mégis érdemes a Merlinbe látogatni. Hosszú idő után ott hallhatjuk dj-ként ugyanis a Bëlga producerét, Tituszt, emellett itt mutatkozik be dj Mango új projektje, a Modul is.