Dirk Ivens Budapesten!

Vágólapra másolva!
Egy hónap múlva, február 10-én ad koncertet Budapesten, a Kultiplexben az ebm-industrial stílus belga származású mestere, Dirk Ivens, DIVE nevű, egyszemélyes projektjével.
Vágólapra másolva!

Az ipari műfaj egyik régóta meghatározó alakja, tizennégy évvel ezelőtt, 1993-ban látogatott először Magyarországra, az akkor még csak kezdeti stádiumban lévő projekttel. Akkoriban a The Klinik formációból ismert előadó elkápráztatta kis közönségünket új, feszültségben gazdag zenéjével és szövegeivel.

Ennyi idő után ismét itt a lehetőség, hogy részt vegyünk egy újabb ingerdózison. A Dive fellépései száz százalékig tükrözik a zene minimalitását. A színpadon egy stroboszkóp meg egy mikrofonállvány a kellékek, és persze Dirk Ivens maga. Hangja és mozgása betölti a teret, s fájdalmat éget retinánkba, majd lenyomja a basszust a gyomrunkba az üvöltő torkunkon keresztül. Nem is kell más. A zene és a fény kombinációja megfoghatatlan élménnyel gazdagítja a közönséget.

Dirk a külföldi fesztiválok állandó és meghatározó vendége, a WGT-n 1997 óta gyakorlatilag minden évben fellép valamelyik projektjével, és minden évben megtölti a neki kiadott koncerttermet, legyen az akármekkora.

A budapesti koncertre a belépő 2000 Ft lesz.

A Machinemusic.hu online interjújából idézünk pár sort, hogy megtudjátok, hogyan vélekedik magáról az előadó:

SK: A Dive a soloprojekted. Sikere kétségtelen. De vajon mennyire érzi magát egyedül az ember egy egyemberes projektben? Nem gondolkoztál még azon, hogy esetleg kibővítsed?

- Volt idő amikor úgy gondoltam, hogy másokat is bevonnék a projektbe, de amikor a rajongóim meghallották ezt a tervemet igyekeztek lebeszélni róla, azt mondták engem akarnak látni a színpadon és nem mást. Ez az a felállás amit kedvelnek, és ezt meg tudom érteni.

Másrészt viszont az egyedüli szereplés lehetővé teszi számomra, hogy eljussak a világ bármely pontjára, és a lehető legkisebb költséggel járjon egy szervező számára. A színpadon való egyszemélyes szereplés arra készteti az embert, hogy minden alkalommal 100%-os és pontos teljesítményt nyújtson.

Miről szól a dive? Mi az ars poetica-ja?

- Maximális eredményt szeretnék kihozni a hangzásból, minimális technikai felszereléssel és feszültséget vinni a színpadra a reményről, szeretetről, halálról és félelemről szóló dalszövegeimmel. Ahogyan egy újságíró írta:

"A Dive egy tükör, amely megmutatja a világ rákfenéjét, amiben ma élünk."

Ld50.hu