Pezsgővel köszöntsd! - party-Sziget hétfőn

Vágólapra másolva!
A Sziget alatt rendszeresen feltámad a szép "Pezsgővel köszöntsd a hétfőt!" hagyomány, de nem csak ezért volt az idei egy hét talán legütősebb napja a hétfő - bár nem szeretnénk előre temetni a keddet. Voltunk egy Zagar- és egy Orb-koncerten, illetve hallottunk egy Anthony Rother-liveactet és egy Tiefschwarz-féle dj-szettet is.
Vágólapra másolva!

A H-hidon való biciklis bejutás megint nagyon egyszerű és könnyed volt, ráadásul a Nagyszínpadon Sub Bass Szabi nyomta. Félig se volt a küzdőtér, a lelkesedés sem volt a régi. Így gyorsan a Világzenei felé vettük az irányt, ahol a Leningrad színpadképe és játéka is lenyűgözött. Az ütemes orosz skapunk-vegyületben igazi indulók is felhangzottak, a frontember pedig akkora darab, hogy a színpad közepén, széken ülve énekelt.

Innen Zagar felé indultunk, melynek koncertjén mind a hang, mind a látványvilág nagyon rendben volt. Az albumaikhoz képest kicsit gyorsabb, táncosabb, fesztiválosabb koncertet nyomtak a telt házas közönség legnagyobb örömére.

A koncert után Zagarékkal az egyik konténerben érdekes kísérletet végeztünk: elektromos gitárral próbáltunk minimáltechnót játszani... Hirtelen meg is lepődtünk, hogy már ennyire korán ennyire jól érezzük magunkat, és ezt a vonalat erősítendő megkerestük a Sziget legtávolabbi zugába eső Rézangyal Pálinkaházat is.

Aztán az egész Orb-előadást a második sorban ugráltuk végig, mint lánykorunkban egy-egy Kontroll Csoport-koncertet. Itt a látvány nem volt olyan mesés, mint Zagaron - inkább minimalista -, de ők is a gyorsabb, táncolós számok közül szemezgettek, porzott, döngött is a sátor rendesen.

Innen a Partyarénába igyekeztünk. Útközben a szippantóskocsi hátuljára felkapaszkodott rockerpotyautasokat láttunk, akik bár a hajukat jól bele tudták rázni a félkörben a kocsira tekert bélsaras csőbe, de lényegesen lassabban haladtak, mint gyalogos társaik.

Anthony Rother megafonnal fogadott minket, és előttünk csinálta a súlyosabbnál súlyosabb breakeket. A nagydarab elektrós-technós fellépéséről elterjedt, hogy elmarad, mert elromlott valamelyik liveactezős kütyü.

Végül játszott, abbahagyni is alig bírta, és mikor a végén odamentünk hozzá, hogy a megbeszélt interjúra leüljünk vele, közölte, hogy most inkább táncolni akar, s hívjuk föl kedden, de még jobb, ha szerdán. Nem tudtunk rá haragudni.

Az Arénában a Tiefschwarz duó lépett föl legnagyobb boldogságunkra. Ha van progresszív minimalista house, akkor abból most egy jó adagot magunkévá tehettünk.

Külön öröm, hogy a srácok is élvezték, ami igencsak meglátszott a játékukon. Jóval többet is játszottak az előírtnál. A zárást Hot X intézte, mostani magához képest újra technósabban, sőt helyenként trance-esen.

Greksa László