Detroit techno és progtrance - szombati elektronika a Szigeten

Vágólapra másolva!
A fesztivál negyedik napján, szombaton a Radiohead érkezik a Nagyszínpadra, miközben a Party Arénában egyeduralmat nyer a techno. A sokak által régóta várt Saafi Brothers live a Medúzában, Gabriel le Mar ambientjei viszont csak másnap, és a Cökxpönben bukkannak fel. A Silent Discóban is techno lesz: felpörög, ami még felpöröghet - elvégre is szombat van. Ha mégis kisebb már a vehemencia, mint az első napokban, keríthetünk rá triphop- és tribal-gyógyírt.
Vágólapra másolva!

Az amerikai techno-úttörő, Carl Craig mellett az Arénában ezúttal egy szőke osztrák technoherceg, Felipe is fellép - mindkettejüket hallhattuk már itthon valamelyik Hyperspace-en. Nem is csoda, ha a deadcode-os Igor Do'Urden is felbukkan a lineupban, de Newl, és egy soproni dj-páros: Junky és Hawkie is zenélnek.

A Medúza szintén a hét egyik legérdekesebb programját tartogatta szombatra: a német Saafi Brothers, azaz a kultikus ambientguru, Gabriel le Mar és Michael Kohlbecker közös trance formációjának élő fellépését. Le Mar egyébként másnap a Cökxpön Ambient Sátorban is tiszteletét teszi, akkor már szóló, ambient projektjével. A progresszív, illetve goa trance címkét kapott Medúza-napon - ha már az úttörőknél tartunk - a hazai goaszcéna egyik elindítója, Oleg is visszatér jelenlegi angliai otthonából. A helyi erősségek színeiben (és progresszívebb ütemeket sejtetve) továbbá Wegha és Görgő is a pult mögé lépnek, a főattrakció német progtrance live-ot pedig egy magyar formáció, a Pupilla Project melegíti be.

A fülhallgatós dizsiben elektro-techno napot tartanak: a minimalheadz-es Isu, a szinte már eltűntnek hitt Nandee és LA King pörgetnek egész éjjel. Az ennél kissé visszafogottabb tempó iránt vágyakozók a Cökxpönben semmiképp ne hagyják ki a bolgár Kliment live-ját, akik minden bizonnyal ezúttal is progresszív, tribal, break és chill elemeket sem kímélve ringatják majd laza, vigyorgós dülöngélésbe az arra fogékonyakat. Az AAD-s Naga és a manamanás Nafta és Suefo is itt pörgetnek éjjel, de csak Tigrics, illetve a hajdani Pál Utcai Fiúk gitárosának, Jansky formációja, a Neumatic élőzése után.

Levezetésképp a Wan2 színpad is tartogat ezen az éjjelen elektronikus csemegét: fél háromkor Esclin Syndo, azaz egy, saját bevallásuk szerint a Hooverphonic és a Portishead nyomdokaiba lépni kívánó magyar zenekar és annak lazulós-bólogatós triphop ütemei masszírozzák majd az agyakat és a hangfalakat.

HZs