Picasso-kölkök a Szigeten - szerdai elektronika

Vágólapra másolva!
A Sziget első napján többek közt Roger Sanchez, az orosz Gyeti Picasso, a magyar Marcel és Sena, az osztrák Stereotyp, a német Al-Haca és mc Copa, illetve az angol dj Scratchy izgatja a táncos lábakat.
Vágólapra másolva!

Ha valaki a Sziget-nyitó délutánon partyhangulatra vágyna, akkor egy új helyszínre, az underground elektronikus zenéket felvállaló Medúzába tarthat. A délutáni permetpartyn a dancehall-reggae kerül fókuszba, Bosi csapata, a Love Alliance - ők egyébként este az Afrika-Latin-színpadon zenélnek - és az Irie Maffia Soundsystem jóvoltából.

A sátor esti programja eklektikus lesz: Cop warm-upol, majd Marcel és Sena mutat élő produkciót tíztől. Éjféltől aztán újra dancehall következik, ezúttal az osztrák Stereotyp, valamint a német Al-Haca és mc Copa előadásában. Zárásként pedig Rewind, azaz Palotai és Cadik drumandbass-szettje következik, mc Zeekkel kiegészülve.

A Wan2 színpadon a hazai reggae alapzenekara, a Ladánybene 27 zenél este kilenctől. Hajnali egytől aztán az orosz Gyeti Picasso (Picasso gyermekei) húzza az "etnotrance"-zenét, az élen a valószínűtlen hangú énekesnővel, Gaja Arutyunjannal.

A Party Aréna már az első éjjel döng, elsősorban a brit house-dj, Roger Sanchez lemezeitől. A programot teljessé tevő hazai erők a mostanában Londonban is megforduló Muzzaik, továbbá Soneec és Belocca.

A világ nagy fesztiváljain már bizonyított, a Szigeten idén debütál a Silent Disco. Itt a dj-k zenéje nem a hangfalakból, hanem ezer fülhallgatóból szól, méghozzá két sávon. Az egyiken a holland ötletgazdáké, a másikon egy hazai elektronikus zenei stílus reprezentánsaié, napi váltásban. Szerdán a bigbeat és a breakbeat kerül sorra, Tody, Lacika, Vida G és Vida L keverésében.

A Cökxpon Ambient Sátorkertben feltörekvő hazai liveactek kergetik egymást le a színpadról, játszik az Udu People, a Infinite Loop és a friss másodlemezes Punjab Kabab House. Mindezekkel párhuzamosan a Roma Sátorban hajnali háromtól kezdődik a Putamayo Cafe programja, a brit dj Scratchyvel a pultban, valamint "ska-dub, roots & reggae-gypsy" muzsikával.

Peter Poppara