Szigorú születésnap - megvannak a jegynyertesek!

Vágólapra másolva!
Szombaton a Home-ban játszik az ausztrál Anthony Pappa, a Strictly! sorozat nyolcadik születésnapján. Mail-interjújában azt is elmondta: a magyar közönségnél nincsen jobb a világon.
Vágólapra másolva!

A legutóbb megjelent, Balance című mixalbum második korongja egy chillout-válogatás (többek között olyan előadók számaival, mint az etnós beütésű Shpongle). Valahol azt olvastuk, ez a lemez az eddigi első próbálkozásod arra, hogy a világ minden tájáról származó ambient- és breakbeat-zenéket gyűjts egy csokorba. Tervezed, hogy folytatod ezt a munkát, és várható, hogy kerül majd még ki chillout-szelekció a kezeid közül?
- Nem, ez olyasvalami volt, amit kifejezetten arra az albumra, akkor egyszer akartam csinálni. Nincsenek további chill out-albumokra vonatkozó terveim. A Balance egy duplacédé, és azt akartam, hogy a második lemez valami teljesen más legyen, mint az első - ezért lett ilyen.

Írtál már, vagy gondoltál arra valaha, hogy ambientet vagy breakbeatet írj?
- Még soha nem csináltam ambientet, de breakbeat-betéteket természetesen rengetegszer használtam már saját számaimban.

Nem ez lesz az első alkalom, hogy Magyarországra jössz játszani. Mi a véleményed az országról és az itteni partyszcénáról? Mit gondolsz, mi a különbség egy kelet-európai ország és például Anglia partyjai és partyarcai között?
- Most már sok éve járok Magyarországra dj-zni, és a legelső itteni fellépésem óta mondogatom, hogy ez a hely a világ legjobb klubszcénáinak egyike. Nagyon szeretek idejönni, és ennek a fantasztikus közönségnek játszani. Számomra az a különbség egy kelet-európai partyszcéna és a londoni között, hogy az itteni közönség keményebben veti bele magát a bulizásba. Úgy érzem, egyszerűen jobban lelkesednek, fontosabb nekik, és a zenét is sokkal jobban élvezik és értékelik, mint a londoni arcok.

Hány fellépésed van egy héten mostanában? Folyton a világot járod, minden hétvégén másik országban zenélsz, vagy azért jut valamennyi időd zenekészítésre, remixelésre is?
- Minden hétvégén dj-zek valahol, és minden fellépés másik országban van, szóval mondhatni, hogy minden héten körbeutazom a világot. Szeretem a munkám, és nagyon élvezem, hogy minden hétvégén teljesen más közönségnek zenélhetek. Utazás közben szoktam foglalkozni a saját zenéimmel is, próbálok elkapni új hangzásokat, közben pedig igyekszem egy kicsit normális életet is élni. Ez hétvégenként lehetetlen, hiszen akkor mindig játszom valahol.

Van valami készülőben most? Saját számok vagy remixek?
- Épp most fejeztem be egy remixet a Planet Funk maxijára, Stop Me a szám címe. Teljesen egyedül csináltam, Anthony Pappa-remixként lesz rajta a lemezen, és már nagyon izgatott vagyok miatta. Alig várom, hogy lejátszam Magyarországon is, és ti is mindannyian meghalljátok.

Mi a helyzet a Nu Breed sorozattal? Véget ért?
- Hogy őszinte legyek: nem vagyok benne egészen biztos. Én személy szerint remekül éreztem magam a GU-familyvel a Nu Breed rögzítése közben, de nem tudom, hogy mik a terveik ezzel a sorozattal.

Ezúttal milyen szettet várhatunk tőled?
- Sajnálom, ha kíváncsiak vagytok rá, meg kell, hogy hallgassatok. Nem mondom el. De aggodalomra semmi ok, elsőosztályú underground dance-hangzásra lehet számítani.

Van valami, amit üzennél a magyar rajongóknak?
- Már alig várom, hogy visszatérjek Magyarországra, és játszhassak az egyik kedvenc közönségemnek a világon. Egy rakás nagyszerű zenét hozok nektek, és őrületes éjszaka lesz. Viszlát nemsokára!

Hirschl Zsuzsanna