Nem kéne misztifikálni a hüvelyi orgazmust

Vágólapra másolva!
Tanácsadónk Szendi Gábor klinikai szakpszichológus. Ha szeretnéd megosztani valakivel gondjaid, tanácsot szeretnél kérni, fordulj hozzá e-mailben.
Vágólapra másolva!

Tisztelt Szendi Úr!

21 éves lány vagyok, és szexuális jellegű problémám van. A lényege, hogy szex közben még sosem volt orgazmusom. Nem tudom, ennek mi lehet az oka. 15 évesen vesztettem el a szüzességem. Elég fiatalnak hangzik, de mindenképpen úgy éreztem, hogy én már akarom. Szerelemből tettem meg, 11 hónap járás után, és utána még 2 és fél évig együtt voltam a sráccal. Tehát, semmilyen rossz emlékem nincs a szexszel kapcsolatban. Petting közben mindig el tudok menni, de valahogy mikor a konkrét aktusra kerül a sor, nem érzem azt, hogy "közeledek a csúcs felé". Pedig élvezem, csak éppen addig nem jutok el. Már a volt barátommal is több dolgot kipróbáltunk, ami eszünkbe jutott és a normális határon belül van. Azért kérek most segítséget, mert beléptem egy új kapcsolatba immáron három hónapja. És nagyon zavar a dolog. A barátom nagyon megértő volt, csak hát ugye őt is zavarja a dolog, mert ő azt akarja, hogy nekem is jó legyen. Szóval, azzal nincs problémám, hogy petting közben eljussak a csúcsra, szégyellős sem vagyok, és rettentően kívánom is a barátomat. És a barátom teljesítményével sincs probléma (mármint időtartamilag sem).
Szóval, nagyon örülnék, ha bármilyen tanáccsal tudna szolgálni. Akár lelki megoldás, akár fizikai (a barátom is mindenben benne van az "ügy" érdekében). Egyre inkább azt érzem, hogy valami probléma van velem, és sosem leszek képes hüvelyi orgazmusra, és ez elég durva érzés. Szóval, bármilyen apró kis dolog, ami segíthetne rajtam, nagyon jól jönne.
Hálás köszönet!

Kedves levélíró!

Nem vagyok szakértő a kérdésben, de azért leírom a véleményemet, hátha segít. Szerintem nem kéne misztifikálni a hüvelyi orgazmust, az nem normálisabb, mint a más úton elért orgazmus. Nincsenek statisztikáim, de ez elég sok nőnél így van. A szexualitás egy nagyon összetett dolog, bonyolult anatómiája és lélektana van. Tanulni senki nem tanulja, csak gyakoroljuk. A szexben minden megengedhető, ami jó és ami a másikat nem sérti vagy zavarja. Tehát én úgy képzelem, hogy a filmekben látott nagy együttes orgazmusok nem modelljei az emberi átlagos szexualitásnak. A legjobb lenne, ha felszabadítaná magát a görcs alól, hogy magának "normális" úton kell a csúcsra eljutni, és megelégednének azzal, hogy kölcsönösen ki tudják elégíteni egymást. Mások ezért sokat adnának, ha ilyen jól működne köztük a szex. Tudja Európában a levest eszik elsőnek, és utána a második fogást. A kínaiak meg pont fordítva. Most akkor ki a normális? Nálunk a fekete a gyász színe, náluk a fehér. Az emberi jelenség sokszínű, sokarcú, boldoguljon mindenki úgy, ahogy ő tud, és tudja értékelni azt. Másként: ne rontsák el azt, amit tudnak, az utáni vágyukban, ami meg valamiért nem megy.

Üdv: Szendi Gábor