Anatómialecke nem csak kezdőknek

Vágólapra másolva!
Lehet-e szexuális életet élni menstruáció idején? Hogyan lehet elérni, hogy kellemesebb legyen az intim illatunk? Hogyan kell orálisan kielégíteni egy lányt és hogyan egy fiút? Mitől lesz édesebb az ondó? Mitől függ a kisajkak mérete, és hol rejtőzik a szűzhártya? Hogyan vásároljunk óvszert? Ezekre is válaszol orgazmus-tanácsadónk, dr. Tóth Emese.
Vágólapra másolva!

Azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e úgy szeretkezni, hogy a lánynak megvan a menzesze. Ha nem, miért nem?

Lehet, de sokan nem szeretnek menzesz alatt szexelni. Van ahol a férfi kerüli ki ezt az időszakot, és van olyan is, hogy a nő nem akarja, de a párját nem zavarná. Esztétikai és higiéniai okokra lehet hivatkozni, de lényegében nem okot kell keresni, hanem csupán tudomásul kell venni a nemet. Ha nem szeretné, nem beszélhető rá. Vannak, akik párjuk szexuális étvágyát másképpen elégítik ki ilyenkor, ha ehhez kedvük van. Elviekben a nőnek is kellemes lehet a szex, ha tampont használ, és ilyenkor a tiszta csiklóját ingerelik. De a férfiak egy része semmilyen ingerlésre nem kapható, amikor párja vérzik. Hiszen más a nő illata, más az íze és a viselkedése is ebben az időszakban.

Fiziológiásan bármikor képes a nő közösülni, de nem minden időszakban vágyik egyformán, és nem minden időszakban kívánatos egyformán! Amikor a nőben felszálló áramlások vannak, akkor megfelelő a szexualitása a férfinak, amikor leszállóvá válik, menzesz előtt és alatt, akkor nem megfelelő. Ezt nem mindenki érzékeli, de sokan igen. Ezért élnek sokan periodikus szexuális életet, ami teljesen normális.

*

A barátom szerint nem jó szagú a nemi szervem, a hüvelyem, illetve ha nedves leszek, kellemetlen szagú a számára. Engem ez meglepett, kicsit megbántott, kétségbe is ejtett ez a kijelentése, de mit lehet tenni ilyen esetben? Én nem érzem kellemetlen szagúnak.
Változtassak az étkezésemen, igyak több folyadékot (ilyen tanácsot olvastam az oldalatokon), de ez vajon a szagon változtatni tud? Hiszen mindenkinek van egy saját "szaga". Vagy esetleg gyulladás, valami betegség az oka? De semmilyen rendellenes folyásom nincs...

A nőgyógyász vizsgáljon meg, hogy van-e kezelendő oka a szagnak. Emellett használj minden vécézés után popsitörlő kendőt, ami illatosít is, és parfümözd az alhasadat. Reggel-este fürödj meg, és jól zuhanyozd ki alul magadat. Ha a hüvely belül így sem eléggé illatozik, akkor egy kis bőrre kenhető illóolajat (csak a megfelelő hígításban szabad!) használhatsz. Egy-két cseppet vizes kézbe, szétdörzsölni a tenyéren és az ujjakon, és megsimogatni a vaginát kívül-belül.