Narancsos máktorta

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
20 dkg vaj, 20 dkg barnacukor, 3 db tojás, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 db narancs, 10 dkg darált mák, 1 csipetnyi só

Elkészítése:
Tegyük a szobahőmérsékletű vajat egy keverőtálba, majd elektromos habverővel keverjük öt-hat perc alatt habosra. Szórjuk hozzá a cukrot, és még további öt percig keverjük együtt. Egyenként üssük hozzá a tojásokat, mindegyikkel jó alaposan dolgozzuk össze.

Csorgassuk hozzá a narancsok kifacsart levét, tegyük a masszába a narancsok lereszelt héját, majd keverjük bele a sütőpor, a só, a darált mák és a liszt keverékét. A tésztát jó alaposan keverjük simára, utána töltsük bele vajjal kikent és liszttel meghintett lecsatolható szélű tortaformába. Kanállal egyengessük le a felszínét, majd tegyük előmelegített sütőbe, ahol 150-160 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Mielőtt kivennénk a süteményt a sütőből, szúrjunk bele egy fogvájót, ha már nem ragad rá a tészta, biztosak lehetünk, hogy teljesen átsült.

Ha langyosra hűlt a torta, vágjuk cikkekre, tetejét narancskarikákkal és narancslekvárral díszítsük meg.