Tofu shiitake gombával

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György ma egy ízletes, keleties hangulatú étel receptjét ismerteti. Vegetáriánusok is kipróbálhatják!
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 csomag füstölt tofu, 3 evőkanál étolaj, 3 szál újhagyma, 1 diónyi friss gyömbér, 10 dkg shiitake gomba, 10 dkg apró szemű barna csiperke 10 dkg laskagomba, 1 maréknyi spenótlevél vagy kínai kelkáposzta, 1 pohár zöldségleves, 2 evőkanál sötét szójaszósz, 1 evőkanál étkezési keményítő, darált bors

Elkészítése:
Forrósítsuk fel egy nagyméretű serpenyőt vagy wokot, majd ha már majdnem izzik, öntsük bele az étolajat.

Tegyük hozzá a vékony csíkokra felvágott gyömbért, majd keverjük jól össze. Adjuk hozzá a megmosott gombákat - a laskagombát előtte vágjuk ujjnyi darabokra, ha szükséges a többi gombát is daraboljuk fel.

Erős lángon hevítsük a serpenyőt, közben adjuk hozzá a spenót vagy a kínai kel leveleit, daráljunk rá borsot, és pároljuk együtt pár percig.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Csorgassuk meg a szójaszósszal, adjuk hozzá a kis kockákra felvágott tofut, majd öntsük rá a zöldséglevest. Várjuk meg, míg felforr, majd hidegvízzel elkevert keményítővel sűrítsük be a párolólevét.

Tálaljuk párolt rizzsel, vagy üvegtésztával. A tetejét szója- vagy babcsírával dekorálhatjuk.