Tofus rizssaláta

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten tofuval készült ételek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Egy kis fej karfiolt és egy kis fej brokkolit szedjünk szét apró rózsáira, mossuk meg alaposan. Forraljunk fel vizet egy fazékban, adjunk hozzá sót, majd dobjuk bele először a karfiolt, majd egy perc múlva a brokkolirózsákat. Egy perc elteltével azonnal szedjük ki hideg vízzel telt edénybe. Hűtsük le, majd csepegtessük le alaposan.

Egy nagy salátástálba tegyük egy bögre megfőzött és kihűlt barnarizst, adjunk hozzá egy csomagnyi kis kockákra vágott tofut (használatunk füstölt tofut is), egy doboz csemege kukoricát, két evőkanál szójaszószt, egy evőkanál olíva olajat, fél citrom levét, egy csokor összevágott petrezselyem zöldet és egy csokor felkarikázott újhagymát, és a kihűlt karfiolt, brokkolit. Sózzuk és darált borssal ízesítsük.
Keverjük óvatosan össze, majd tegyük hűtőbe pár órára, hogy az ízek jól összeérjenek.