Korianderes humusz

Vágólapra másolva!
A humusz hagyományos közel-keleti étel - nem a talaj igen értékes, tápláló rétege - amelyet viszonylag könnyű elkészíteni, és érdekes ízével elvarázsolhatjuk a vendégeinket.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
30 dkg csicseriborsó, 2 teáskanál szódabikarbóna, 1 db citrom, 2 evőkanál koriandermag, 1 csokor friss korianderlevél, 2 gerezd fokhagyma, só, bors.

Elkészítése:
Elkészítés előtti nap este áztassuk be hideg vízbe a csicseriborsót, majd másnap szűrjük le, és mossuk át hideg vízzel. Tegyük egy fazékba, öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, szórjuk rá a szódabikarbónát, és főzzük puhára, majd ha elkészült szűrjük le.

Tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe a megfőzött csicseriborsó, adjuk hozzá az összecsapkodott korianderlevelet, a mozsárban összetört koriandermagot, a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, valamint az összevágott fokhagymát.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Ízesítsük sóval és darált borssal. Kapcsoljuk be a gépet, és pürésítsük finomra.

Tálaljuk kisebb edényekbe, mellé pita kenyeret szevírozzunk. Megkenhetjük vele a reggeli zsemléinket, de kiegészíthetjük vele a grillezett pecsenyéket is. Nagyon jól illik a korianderes íze a faszénen sült bárányhúshoz is.

A humuszhoz konzerv csicseriborsót is használhatunk, ezt nem kell beáztatni, és főzni sem szükséges.