Korianderes csirkeleves

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten melegítő, tartalmas, kalóriadús levesek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 4 db csirkemellfilé, 2 evőkanál étolaj, 2 teáskanál curry, 1 gerezd fokhagyma, 1 csomag friss korianderlevél, 1 evőkanál friss bazsalikom, 1 szál újhagyma, 1 db paradicsom, 1 csirkeleveskocka, 400 ml kókusztej

Forrósítsuk fel az olajat egy fazékban, keverjük bele a curryt, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, az összevágott korianderlevelet, újhagymát és a bazsalikomot. Addig pároljuk, míg az újhagyma üveges nem lesz. Tegyük bele a csíkokra vágott csirkemellet, pároljuk pár percig, amíg a csirkemell ki nem fehéredik. Öntsünk rá fél liternyi vizet és tegyük bele a csirkeleveskockát. Sóval, borssal fűszerezzük, és körülbelül 10 percig főzzük. Ha elkészült, öntsük bele a kókusztejet és a kockára vágott, hámozott paradicsomot, majd ezzel is forraljuk fel.
Forrón leveses csészékbe tálaljuk, friss korianderlevéllel szórjuk meg.