Fokhagymás csicseriborsó-leves

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten melegítő, tartalmas, kalóriadús levesek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 2 evőkanál olíva olaj, 4 db fokhagyma, 1 db vöröshagyma, 2 teáskanál őrölt római kömény, 2 teáskanál őrölt koriander mag, 10 db burgonya, 150 g csicseriborsó, 1 evőkanál keményítő, 200 ml tejszín, 200 g spenótlevél, só, bors

Egy nagy fazékban forrósítsuk fel az olajat, adjuk hozzá az összevágott vöröshagymát és a fokhagymát. Pároljuk öt percig, majd szórjuk bele a koriandermagot és a római köményt, legalább egy percig kevergessük még a fűszerek íze ki nem oldódik. Öntsünk rá legalább két liter zöldséglevest vagy vizet és két zöldségleves kockát, tegyük bele a megmosott csicseriborsót, sózzuk, borsozzuk, és főzzük legalább 30-40 percig, míg a borsó puha nem lesz.

Ha megpuhult, tegyük bele a megtisztított és összekockázott burgonyát, és még 10 percig főzzük. Kevés vízzel elkevert keményítővel sűrítsük be, tejszínnel dúsítsuk, majd a megmosott és megtisztított spenótleveleket is forraljuk bele a végén.