Barnarizses-spenótos lencseleves

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György ma egy tápláló, egészséges leves receptjét ismerteti.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 szál sárgarépa, fél marék barnarizs, 2 szál kakukkfű, 2 evőkanál olívaolaj, 2 db babérlevél, 1 marék lencse, 10 dkg spenótlevél (apróbb), só, darált bors

Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát, majd közepes lángon pároljuk pár percig.

Tegyük hozzá a feldarabolt sárgarépát, barnarizst, babérlevelet, és az összekötözött kakukkfűágat.

Pár perc párolás után szójuk bele a megmosott lencsét, majd öntsünk hozzá két és fél liter vizet. Ízesítsük sóval, kevéske darált borssal és lassú lángon főzzük körülbelül 25 percig.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Ha a rizs és a lencse is megpuhult keverjük bele a megmosott spenótlevelet is, majd egy perc elteltével már tálalhatjuk is nagy leveses tányérokba.