Mézes-levendulás báránynyárs

Vágólapra másolva!
Az elkövetkező napokban Kaldeneker György mézzel készült, finom és egészséges ételek receptjét ismerteti.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 kg báránycomb, 1 teáskanál szárított levendulavirág, 1 csokor friss rozmaring, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál méz, só, darát feketebors

Elkészítése:
A báránycombról vágjuk le a faggyús részeket, majd vágjuk két centis kockákra.

Tegyük egy tálba, reszeljük rá a fokhagymát, adjuk hozzá a mézet, a levendulavirágot és az összevágott rozmaringlevelet.

Daráljunk rá borsot, csorgassuk meg olívaolajjal és ízesítsük kevés sóval.

Keverjük jól össze, majd tegyük a hűtőbe pár órára, hogy a fűszerek íze jól átjárja a húst.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tűzzük fel bambuszpálcára a húsdarabokat, tehetünk közé lilahagyma- és cukkiniszeleteket is, majd felforrósított serpenyőben, vagy kerti grillsütőben süssük mindkét oldalát pirosra.

Körítsük csőben sütött burgonyával, grillezett zöldségekkel, vagy kuszkusszal.