Mézzel pácolt lazacnyárs

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten lazaccal készült ételek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Egy keverőtálba tegyünk három evőkanál mézet, egy teáskanál őrölt római köményt, egy citrom levét, egy evőkanál magos mustárt, egy csokor citromillatú kakukkfüvet (lehet hagyományosat is), valamint durvára darált borsot. Keverjük alaposan össze.

A lazacfiléket vágjuk nagyobb, körülbelül kétcentis kockákra. Bambuszpálcára fűzzük fel váltakozva szeletelt citrommal és cukkinival. Kenjük be alaposan a mézes páccal, és tegyük hűtőbe egy órára.
Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel vajat, tegyük bele a bepácolt nyársakat, majd süssük mindkét oldalát pirosra. Sütés közben kenegessük a megmaradt páccal.
Kiváló köret hozzá a gyömbéres citrus-kuszkusz.