Hántolt kölessaláta

Vágólapra másolva!
A köles a konyhánk elfeldett gabonafajtája, pedig igen egészséges és könnyű elkészíteni. Sok értékes fehérjét, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, amelyek erősítik az immunrendszert, szebbé és egészségesebbé teszik a körmöt és a hajat.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
25 dkg hántolt köles, 1 csomag vajretek, 2 paradicsom, 2 szál újhagyma, 1 csokor zöldpetrezselyem, fél citrom leve, 4 evőkanál olívaolaj, feketebors, só

Elkészítése:
Másfél liternyi sóval ízesített vízben főzzük puhára a kölest, majd tésztaszűrőn szűrjük le, és hideg vízzel hűtsük le. Várjunk, míg jól lecsepeg, majd öntsük egy nagy salátástálba.

Karikázzuk bele az újhagymát, tegyük hozzá a felkockázott paradicsomokat és a cikkekre vágott retket. Ízesítsük citromlével, összecsapkodott zöldpetrezselyemmel, frissen darált feketeborssal és sóval. Csorgassuk meg olívaolajjal, majd keverjük össze és jól lehűtve fogyasszuk.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Önállóan is megállja a helyét, nemcsak a salátaimádók táborában. Megtölthetünk vele nagy, érett paradicsomokat, paprikákat, tehetjük a grillparti pecsenyéi mellé körítésnek is.
Tonhalkonzervvel összekeverve még tovább gazdagíthatjuk.