Zöldséges hajdina saláta

Vágólapra másolva!
A hajdina nem csak kedvező tápanyag-összetétele és kellemes íze miatt, hanem változatos elkészíthetőségét tekintve is helyet érdemel mindennapi táplálékaink sorában. Szakácsunk most salátát készítet belőle.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók négy személyre: 1 pohár hajdina, 1 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 2 szál újhagyma, fél-fél darab piros-sárga és zöldpaprika, 2 evőkanál olívaolaj, fél citrom leve, só, darált fekete bors, 2 szál menta és bazsalikom.

Tegyünk egy nagyobb lábasba hárompohárnyi vizet, adjunk hozzá sót, majd forraljuk fel. Szórjuk bele a hajdinát, és lassú lángon főzzük puhára. Szűrjük le, majd öblítsük le hideg vízzel, és várjuk meg, míg alaposan lecsepeg.

Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, adjuk hozzá a nagyobb darabokra felvágott zöldségeket, és erős lángon pirítsuk meg.

Forrás: Kaldeneker György receptjei

Tegyük a hajdinát egy nagy salátástálba, tegyük hozzá a sült zöldségeket, ízesítsük citromlével, borssal, és ha szükséges, egy kevéske sóval. Tépkedjük bele a menta és bazsalikom leveleket, majd óvatosan keverjük össze.

Tálaljuk kis tálkába. Fogyaszthatjuk önállóan, de grillezett pecsenyékhez is kínálhatjuk.